CICLISME
Esports 13/07/2014

Tony Martin s'exhibeix amb una escapada en solitari als Vosges

El francès Tony Gallopin (Lotto-Belisol) es converteix en el nou líder de la classificació en solitari gràcies als cinc minuts que ha tret el grup perseguidor de Martin

Albert Rabadan
2 min
Tony Martin, guanyant l'etapa dels Vosges

BarcelonaL'alemany Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) ha estat el vencedor de la novena etapa del Tour de França, la segona de mitja muntanya dels Vosges amb sis colls de muntanya puntuables en el recorregut. El triple campió del món contrarellotge ha fet 59 km en solitari i ha tret gairebé tres minuts als seus immediats perseguidors.

Martin estava escapat en solitari amb l'italià Alessandro De Marchi (Cannondale), de qui s'ha escapat pujant en port de primera categoria de Le Markstein. Des d'aleshores, ningú l'ha pogut aturar fins a la meta.

També hi ha hagut canvi de líder, ja que el francès Tony Gallopin (Lotto-Belisol) ha entrat dins el nombrós grup perseguidor dels dos escapats, que ha entrat a la meta de Molhouse amb més uns cinc minuts d'avantatge respecte el gran grup on hi havia l'anterior líder, Vincenzo Nibali. També el portuguès Tiago Machado i Pierre Rolland han fet molta feina per tal d'avançar posicions en la classificació general.

Qui estava en aquest grup i ha estat més actiu que mai en aquest grup ha estat Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que ha disputat els punts del mallot de la muntanya a tots els ports on ha pogut. El Purito ara és cinquè en aquesta classificació secundària i té una nova oportunitat de sumar punts a l'etapa d'aquest dilluns, acabada en altura a la Planche des Belles Filles però amb sis ports previs en el recorregut, tres d'ells de primera categoria.

Tour de França, novena etapa (Gérardmer–Moulhouse, 170 km):

1r Tony Martin (Omega Pharma) 4h 09' 34”

2n Fabian Cancellara (Trek) a 2' 45”

3r Greg Van Avermaet (BMC) a 2' 45”

4t Tom Dumoulin (Giant-Shimano) a 2' 45”

5è Matteo Montaguti (Ag2r La Mondiale) a 2' 45”

Classificació general provisional:

1r Tony Gallopin (Lotto-Belisol) 38h 04' 38”

2n Vincenzo Nibali (Astana) a 1' 34”

3r Tiago Machado (NetApp-Endura) a 2' 40”

4t Jakob Fuglsang (Astana) a 3' 18”

5è Richie Porte (Sky) a 3' 32”

6è Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) a 4' 00”

7è Alejandro Valverde (Movistar) a 4' 01”

8è Pierre Rolland (Europcar) a 4' 07”

9è Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a 4' 08”

10è Romain Bardet (Ag2r La Mondiale) a 4' 13”

stats