Les condicions de la tornada del públic als estadis

Als camps de futbol es podrà estar sense mascareta si hi ha distància de seguretat

2 min
Aficionats del Barça durant un partit al Camp Nou.

MadridTornarà el públic als estadis i pavellons la temporada vinent. Amb quin aforament? Ho decidiran les comunitats autònomes. El consell de ministres ha aprovat aquest dijous eliminar l'article 15.2 de la llei de nova normalitat, que centralitzava en el Consell Superior d'Esports la regulació sobre l'afluència de públic a la lliga professional de futbol i a la Lliga ACB de bàsquet. A partir d'ara, serà cada territori qui decideixi.

La mesura va acompanyada de la retirada de les mascaretes en espais exteriors a partir d'aquest dissabte. "Tornen els somriures visibles", ha celebrat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en roda de premsa després de la reunió extraordinària del gabinet de Pedro Sánchez. Es podrà estar al carrer sense mascareta sempre que es pugui mantenir la distància d'1,5 metres, de manera que als camps de futbol això també s'haurà d'aplicar en funció de l'aforament. Si es permet el 100%, caldrà portar mascareta; si es deixa la distància necessària entre seients ocupats, no caldrà. Als pavellons sí que se n'haurà de dur perquè són tancats.

En aquest sentit, Darias no s'ha volgut mullar sobre si els estadis estaran replets de gent. La ministra ha assenyalat que tornarà el públic "amb normalitat", com abans de la pandèmia, però al ser preguntada específicament ha afirmat que serà decisió de cada comunitat autònoma com vol procedir en aquest sentit. A principis de maig, el govern espanyol va obrir la porta a la tornada de públic als estadis de cara en els últims partits de la lliga de futbol, però se'n va desdir i no ho va veure "aconsellable". Més endavant va permetre que les dues últimes jornades s'obrissin els estadis valencians i balears i per al play-off d'ascens també hi va haver gent a les graderies. Tret d'aquestes poques excepcions, la temporada ha estat marcada pels càntics enllaunats que els espectadors podien escoltar a través de la televisió.

La lliga espanyola de futbol no ha acceptat aficionats fins fa poques setmanes, mentre que en categories inferiors sí que n'hi ha hagut. Les finals de la Champions i l'Europa League van ser amb presència reduïda de públic i ara l'Eurocopa que se celebra en diversos països del continent també ha permès que s'omplin mínimament les graderies.

stats