FOT-LI, POU
Esports 11/05/2014

Tornar-se a connectar

2 min

Segur que alguna vegada has jugat un partit amb enllumenat artificial i, de cop i volta, el camp s’ha quedat a les fosques. El joc s’atura en sec per culpa de la desconnexió, i els llums, quan es tornen a encendre, ho fan amb una lentitud exasperant. Molt a poc a poc recuperen la seva potència màxima. Mentrestant tothom es refreda i s’impacienta i, quan finalment l’enllumenat torna a estar al cent per cent, el més normal és que el nivell del joc baixi en picat. El procés ha trigat massa.

El que més por em fa en aquest final de Lliga és que els cervells dels futbolistes del Barça passin per una situació similar a la de l’enllumenat artificial. Després de l’empat contra el Getafe semblava comprensible donar la Lliga per perduda, el cap dels jugadors probablement es va desconnectar del campionat, el relaxament es va instal·lar al vestidor i suposo que la majoria van començar a pensar en les vacances o en el Mundial. Però, de cop i volta, els rivals fallen, la Lliga torna a dependre de la plantilla del Barça i cal tornar-se a connectar.

Lamentablement, però, no hi ha temps per esperar que poc a poc els llums s’escalfin i tornin a funcionar com cal, la reconnexió ha de ser de cop i volta, i no sé si això és possible. Passar de llençar la Lliga a haver de jugar dos partits complicadíssims contra dos rivals que també s’estan jugant molt sense transició no ha de ser gens fàcil. Si, a més, hi afegim que l’actual plantilla no ve precisament d’una temporada plena de demostracions de fortalesa mental, encara se’m fa més complicat imaginar com s’ho faran tots plegats per tenir el cap on s’ha de tenir per competir al màxim nivell. No sé si una graellada a l’argentina, uns dies de festa o una trobada de germanor en un hotel de luxe són recursos apropiats per aconseguir-ho. Ja ho veurem. En tot cas, el Barça té una segona oportunitat per guanyar la Lliga i seria de jutjat de guàrdia que la desaprofités. El que fa quatre dies semblava ciència-ficció ara és a dos partits de convertir-se en realitat.

Els jugadors i els tècnics faran bé de trobar els cables correctes per reconnectar-se (esperem que sàpiguen on els tenen guardats) perquè no crec que l’afició estigui disposada a perdonar una altra patacada fruit de la manca de competitivitat. Després, evidentment, s’haurà de trobar un pla de joc per superar dos rivals durs i necessitats, s’haurà de trobar el camí per recuperar una certa fortalesa defensiva i una certa capacitat de desequilibri al davant, però tot això només serà possible si el Barça troba els circuits adequats per tornar-se a endollar a la competició ja.

stats