MOTOGP
Esports 24/09/2017

Triomf de campió per a Marc Márquez a MotorLand

El de Cervera remunta, guanya la cursa i agafa aire a la general. Dovizioso ha acabat setè

Nuria García
2 min
Marc Márquez, a MotorLand

BarcelonaMarc Márquez arribava a MotorLand amb la mirada fixada en el triomf. Només volia sortir del traçat aragonès amb els 25 punts que suma el pilot que guanya la cursa. Ahir, en els entrenaments oficials, una caiguda quan intentava millorar el seu temps li va trastocar una mica els plans, però avui, amb el mode de cursa activat, no l'ha pogut aturar ningú.

El català ha anat recuperant posicions de mica en mica, si bé en el segon gir ja era quart, just per darrere d'Andrea Dovizioso. Al davant, Jorge Lorenzo marcava el ritme i l'únic que intentava seguir el mallorquí era Valentino Rossi. L'italià, que quan baixa de la moto encara necessita una crossa per caminar després de ser operat d'una fractura de tíbia i peroné fa tres setmanes, demostrava que seguia en forma i que estava, tot i que si bé no al cent per cent, prou recuperat per poder participar en aquesta cursa.

Tres voltes ha aguantat Marc Márquez darrere Dovizioso, ja que en el cinquè gir el català ha superat l'italià. El de Ducati ha intentat tornar-li la jugada, però el de Cervera no li ha donat opció. Dovizioso, que arrencava setè, no ha aconseguit tenir bon ritme durant el cap de setmana i, tot i que a l'inici ha rodat en posicions de podi, ha anat perdent pistonada i ha acabat setè, just per darrere d'Aleix Espargaró. Márquez, en canvi, ha anat a més. Tercer després de superar Dovizioso, ha anat a caçar Rossi, a qui ha avançat en l'onzè gir. Al cap de quatre voltes, després de perseguir Lorenzo, el català avançava el balear i se situava primer. El mallorquí, però, no li ha posat les coses gens fàcils, però quan el de Cervera ha imposat el seu ritme, Lorenzo no l'ha pogut seguir.

Per darrere, qui venia amb un ritme superior als altres era Dani Pedrosa. Sisè en els primers compassos de la cursa, ha anat escalant posicions i marcant voltes ràpides per situar-se darrere de Lorenzo, a qui ha avançat a tres voltes per al final. El de Castellar del Vallès ha retallat distàncies amb Márquez, però al final no ha pogut arribar a contactar-hi, tot i que ha acabat la cursa a menys d'un segon del seu company d'Honda.

Maverick Viñales, que arrencava des de la 'pole', ha estat quart, just per davant del seu company de l'equip Yamaha, Valentino Rossi. Pol Espargaró ha acabat desè i Tito Rabat, catorzè.

Avantatge de Márquez al Mundial

El triomf a Aragó fa que Márquez s'escapi una mica al capdavant del Mundial de MotoGP. A aquesta cursa hi arribaven empatats a punts ell i Dovizioso i, per tant, la victòria li permet agafar una mica d'aire per afrontar la gira asiàtica a partir de mitjans d'octubre. Ara, a falta de 100 punts en joc, Marc Márquez té 224 punts, 16 més que Dovizioso (208) i 28 més que Maverick Viñales (196). Quart de la general és Dani Pedrosa (170, a 54 de Márquez), que gràcies a la segona posició a MotorLand ha escalat un lloc a la general i, així, ha superat Valentino Rossi.

stats