Esports 02/11/2015

Triomf agònic del Fiatc Joventut al Nou Congost

Un triple de Demond Mallet decideix un partidàs contra l’ICL Manresa (84-85)

à.g.
Albert Miralles, pivot del Fiatc Joventut, intentant evitar la defensa de Dejan Musli, jugador de l’ICL Manresa.

ManresaFesta del bàsquet al Nou Congost, on el Fiatc Joventut es va endur ahir un partidàs contra l’ICL Manresa (84-85). La Penya va sumar la seva tercera victòria de la temporada. Un triple de Demond Mallet a 18,5 segons del final va decidir un enfrontament preciós en què Ricky Sánchez va fallar un llançament de 6,75 metres sobre la botzina que hauria capgirat el marcador.

Tot i tenir les baixes d’Albert Ventura i Alberto Abalde, els jugadors de l’equip verd-i-negre es van multiplicar per aconseguir la victòria. Albert Miralles, a més, va jugar la segona meitat amb problemes al turmell esquerre i Sergi Vidal va tenir pocs descansos. Els dos bases de la Penya van tenir una actuació clau. Albert Sàbat va sumar 12 punts, 7 rebots i 4 assistències. Demond Mallet, per la seva banda, va anotar el triple decisiu.

“El partit ha tingut els ingredients que perseguim tots. Hem dominat molt bé l’inici del primer i el tercer quart. Els jugadors han tingut un gran desgast i s’ho han deixat tot a la pista”, va dir Salva Maldonado, entrenador del Fiatc Joventut. “Tenir tres victòries és una carta interessant per quan tinguem una ensopegada a casa. Ja vindran els equips de dalt a recordar-nos quin és el nostre nivell”, va afegir el tècnic de la Penya, que es va mostrar satisfet pels 32 triples que va intentar el seu equip.

La gran actuació de Dejan Musli (25 punts) es va quedar sense premi, però l’ICL Manresa va completar un gran partit. “No hem tingut capacitat per aturar-lo”, va reconèixer Salva Maldonado. L’equip local va remuntar un desavantatge de 12 punts (21-33) i va tenir opcions d’aconseguir la victòria fins al final. Chase Simon i Ruslan Otvertxenko també van tenir el seu protagonisme, sobretot després del descans.

“Tot i que hem sabut reaccionar, hem comès massa errades. Ens ha faltat energia per assegurar el rebot defensiu i no hem sigut capaços d’utilitzar les faltes personals per evitar les seves transicions. Algunes coses que havíem preparat i treballat no han funcionat. Ha sigut un desastre. Si no juguem al 200%, se’ns escapen partits com aquest”, va explicar Ibon Navarro, entrenador de l’ICL Manresa.

“A nosaltres ens falta experiència en aquests tipus de partits. Al final del partit no hem pres les millors decisions. Dejan Musli estava cansat i ens ha demanat el canvi. És un referent per a nosaltres, ens genera moltes opcions de joc”, va afegir el tècnic.

El Barça Lassa esclafa el rival (87-61)

El Barça Lassa, que va fer descansar Ante Tomic i Carlos Arroyo, va superar ahir el RETAbet.es GBC (97-61), un rival que encara no coneix la victòria aquesta temporada. Justin Doellman (19 punts) va ser el màxim anotador d’un equip culer que ha sumat 97 punts. El conjunt català va repartir 23 assistències.

L’equip basc entrenat per Jaume Ponsarnau va fer una bona posada en escena al Palau Blaugrana, on va arribar a tenir un avantatge de 4 punts (7-11), però a poc a poc es va anar quedant sense arguments per discutir el triomf a un Barça Lassa al qual encara li falta continuïtat.

El partit es va trencar a l’inici del tercer quart, quan el Barça Lassa va intensificar la seva defensa i es va apuntar un parcial de 23-4 (63-40). L’equip blaugrana va sumar 32 punts durant el període, el seu millor registre des de l’inici de la temporada. L’últim període va servir per augmentar la renda de l’equip local contra un rival que necessitarà temps per integrar les seves noves incorporacions.

“Ens emportem la victòria per la nostra intensitat en la segona meitat”, va resumir Xavi Pascual, entrenador del Barça Lassa.

Stephen Curry anota 53 punts a la NBA

Stephen Curry va ser el gran protagonista de la matinada d’ahir a la NBA. El base dels Golden State Warriors, que van superar els New Orleans Pelicans d’Anthony Davis (120-134), va anotar 28 dels seus 53 punts en un tercer període espectacular. El jugador, que acumula 118 punts en els tres primers partits de la temporada, va acabar el partit amb 8 triples. Els Memphis Grizzlies de Marc Gasol, per la seva banda, van superar els Brooklyn Nets (101-91). El pivot català, que es va fer mal en una mà en intentar una esmaixada, va sumar 7 punts, 6 assistències i 4 rebots. El gran protagonista del partit va ser el seu company Mike Conley, que va anotar 22 punts.