Esports
Esports 12/11/2020

El TSJC es declara competent per resoldre el recurs del sector esportiu

El Govern té dos dies per presentar al·legacions

i
àlex Gozalbo
2 min
Representants de les federacions no s'han perdut l'acte

BarcelonaSegons ha explicat la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'ha declarat competent per seguir amb la tramitació del recurs del sector esportiu contra les mesures restrictives. El TSJC dona dos dies al Govern perquè presenti al·legacions a la demanda de suspensió del decret que atura les competicions i tanca les instal·lacions.

El sector esportiu va presentar un recurs davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la resolució SLT/2700/2020, del 29 d’octubre, dels consellers de Salut i d’Interior de la Generalitat de Catalunya, per la qual es prorrogaven i es modificaven les mesures en matèria de salut pública per contenir el brot epidèmic de la pandèmia de covid-19 a Catalunya.

El sector esportiu va fer dimecres una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reivindicar que l’esport és un servei essencial i forma part de la solució per lluitar contra el coronavirus. Federacions, clubs, empreses, gestors d’instal·lacions, l’esport universitari i els col·legis professionals van fer una crida a reivindicar que l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació i en la inclusió social.

Reunió al Palau de la Generalitat

La UFEC, decebuda per l'allargament de les restriccions

L'obertura de l'esport haurà d'esperar almenys 10 dies més. "Estem decebuts. Una vegada més veiem com el Govern i el PROCICAT són aliens a la realitat de la ciutadania. Està en joc no només la supervivència econòmica de l'esport, sinó també la salut de tothom. Després de tots els esforços que ha fet el sector per garantir, amb dades a la mà científicament contrastades, una pràctica més que segura de competicions i garantir l'accés a la salut de tothom per practicar activitat física a clubs i instal·lacions, se'ns torna a tancar", ha assegurat la UFEC a través d'un comunicat.

"Hem estat pioners en l'aplicació de protocols i mesures de seguretat pel desenvolupament de les competicions esportives. Hem invertit en el condicionament de les instal·lacions, en formació i equips de neteja, en sistemes de presa de temperatura, en aplicacions amb cita prèvia per garantir la traçabilitat de la pràctica esportiva als gimnasos, però el govern i el PROCICAT no ens han escoltat", continua el text.

Segons la UFEC, "la desproporcionalitat de les mesures adoptades ja ha estat posada de manifest un cop per la justícia, i s'ha demostrat que les restriccions imposades no tenen els resultats desitjats. I el pitjor no serà que durant els pròxims deu dies no hi haurà activitat esportiva, sinó que es condemna a mort un sector que hauria de ser considerat com a servei essencial. Fa 24 hores ho vam reclamar en una concentració unitària de tot el sector. A més a més, l'allargament de les mesures de restricció tampoc van acompanyades d'un rescat econòmic que estigui a l'altura de les circumstàncies com passa a la resta d'Europa. Les ajudes anunciades són almoina per un sector que, si no pot desenvolupar la seva activitat amb mínimes condicions, acabarà sumant-se a les estadístiques de víctimes mortals d'aquesta pandèmia".

Argumentari del recurs
stats