FUTBOL
Esports 26/03/2014

La UEFA posarà en marxa una nova Lliga de seleccions absolutes

Substituiria els partits amistosos i es convertiria en la tercera competició més important per a les seleccions després del Mundial i l'Eurocopa

Efe
2 min
Thomas Hitzlsperger, en una imatge d'arxiu amb la selecció alemanya

BarcelonaLa UEFA posarà en marxa a partir del 2018 una nova competició, una Lliga de Nacions, segons ha explicat el secretari general, Gianni Infantino, després de les reunions del comitè executiu a Astana.

Infantino va oferir davant la premsa tot just alguns detalls sobre aquest tema, ja que el president de la UEFA, el francès Michel Platini, en donarà més informació al Congrés del màxim organisme futbolístic europeu. Aquesta Lliga de Nacions substituiria els partits amistosos i es convertiria a nivell europeu en la tercera competició més important per a les seleccions després del Mundial i l'Eurocopa.

Es preveuen diverses divisions, amb promocions i descensos, i el torneig es tancaria amb una fase final amb dues semifinals i una final que es jugaria en un país neutral l'estiu dels anys imparells. Les 54 seleccions nacionals que formen part de la UEFA es repartiran en quatre divisions d'acord amb la classificació segons el coeficient que té cadascuna. Els equips nacionals competiran per ascendir a un grup superior o esdevenir campió, així com per classificar-se per a les eliminatòries classificatòries per a l'Eurocopa. Abans de l'Eurocopa 2020, cada grup es dividirà en quatre seccions de tres o quatre seleccions, de manera que cadascuna disputarà de quatre a sis partits entre setembre i novembre de 2018. La 'final a quatre' del torneig, que jugaran els quatre guanyadors de les seccions dins del grup A, s'iniciarà el 2019, mentre que les eliminatòries per a l'Eurocopa es disputaran al març de 2020.

Segons la UEFA, les federacions van sol·licitar a aquest organisme que estudiés el futur del futbol de seleccions, ja que entenien que els entrenadors, els jugadors i els aficionats últimament consideraven que els amistosos havien perdut interès i la seva aportació no tenia rellevància.

La classificació per una Eurocopa seguirà sent pràcticament la mateixa, encara que la classificació començarà al març després d'un gran torneig, en lloc de immediatament després, al setembre. Quatre seleccions es classificaran per a cada fase final a través de la Lliga de les Nacions.

L'Associació de Clubs Europeus (ECA) ha emès un comunicat per valorar la notícia que ha fet públic la UEFA, i inicialment no ha mostrat rebuig a la proposta perquè el número de partits internacionals no augmenta, una de les reivindicacions històriques dels clubs europeus, que es queixen de la factura que comporta els compromisos internacionals. El màxim responsable de l'ECA, Karl-Heinz Rummenigge, ha valorat positivament un aspecte: no hi haurà viatges transoceànics. "Un aspecte positiu d'aquest nou format és que els nostres jugadors no hauran de viatjar per tot el món per disputar partits amistosos", ha dit.

stats