Barça
Esports 01/08/2021

Vencedors i vençuts de la pretemporada del Barça

Mentre que Yusuf Demir ha meravellat Koeman, Álex Collado marxarà cedit al Bruges

3 min
Yusuf Demir, celebrant amb Gavi el gol del Barça contra l'Stuttgart

BarcelonaLes pretemporades del Barça sempre són una oportunitat excel·lent per als joves jugadors del planter; depenent sempre de la mirada i la valentia de l'entrenador de torn, que acabarà decidint si serveixen o no per jugar amb els grans. Però, almenys, es poden foguejar i estar en la dinàmica del primer equip durant unes quantes setmanes. Alguns aprofiten l'oportunitat i es queden. D'altres passen inadvertits i tornen al B. I d'altres, conscients que rarament tindran els minuts que voldrien, decideixen fer les maletes i buscar fortuna en algun altre club. Yusuf Demir i Álex Collado serien dos exemples d'una tendència que es repeteix estiu rere estiu.

Mentre que Demir ha sorprès Ronald Koeman i està fent punts per quedar-se al primer equip, almenys mentre jugadors com Ansu Fati o Ousmane Dembélé segueixin de baixa, Álex Collado ha vist que no tenia lloc i ha decidit buscar-se la vida. L'endemà del partit al camp de l'Stuttgart, en què Collado no va tenir minuts, el Barça confirmava que el sabadellenc deixava la concentració i tornava cap a Barcelona per resoldre el seu futur. El seu destí, segons avançava Mundo Deportivo, serà el Bruges, vigent campió de la lliga belga i que la temporada que ve disputarà la Champions League.

Aquest estiu era un caixa o faixa per a Collado, que ja havia advertit que o bé es quedava al primer equip o bé es buscava la vida. Però, com va explicar l'ARA, els seus agents van deixar clar que no tornaria al filial. Va declinar marxar cedit al Girona l'estiu passat i també es va frustrar la sortida al Sampdoria italià a mitja temporada. Finalment se'n va a Bèlgica, tot i que seguirà vinculat al Barça, club amb el qual va renovar fins al 2023. L'objectiu, doncs, segueix intacte: tenir un lloc al vestidor del Camp Nou. Això sí, ho farà buscant un camí alternatiu.

Dos jugadors per a una mateixa plaça

Collado, que té 22 anys, és un futbolista polivalent que pot jugar al mig del camp i d'atacant, tot i que al Barça B la seva posició era la d'extrem. D'alguna manera, aquest estiu es disputava la plaça amb Demir i l'austríac ha acabat guanyant la partida. O, almenys, ha sigut millor a ulls de Koeman. Tres amistosos disputats fins ara, tres amb Demir de titular. En canvi, Collado sempre ha sigut suplent. Mentre que Demir ha jugat 45, 60 i 90 minuts, respectivament; el seu competidor n'ha disputat 45, 30 i cap. Tota una declaració d'intencions que anticipava el que ha acabat passant.

Koeman es va enamorar de seguida del jove futbolista. Li va encantar la seva valentia, velocitat, treball i determinació. L'entrenador ja ha fet saber al club que hi compta, si bé això no vol dir que tingui un lloc assegurat entre els grans. Però la primera impressió és bona i Demir sembla tenir-ho clar: "Estic molt agraït per aquesta oportunitat i confio poder seguir al primer equip", deia dissabte després del partit contra l'Stuttgart, en què va marcar el segon gol blaugrana.

En realitat, Demir no és un jugador del planter, sinó un fitxatge d'aquest estiu per reforçar el filial. Té 18 anys i ja ha debutat amb la selecció austríaca –país on va néixer, tot i que els seus pares són d'origen turc–. El Barça es va fixar en aquesta jove promesa del Rapid de Viena, que el curs passat va jugar 32 partits al primer equip, amb nou gols i tres assistències. Està cedit, per mig milió, i el Barça ja té pactada una opció de compra de 10 milions. Si la progressió és aquesta, és innegable que al club blaugrana els pagaran. I de gust.

stats