FÓRMULA 1
Esports 29/03/2015

Vettel fa renéixer Ferrari i guanya el GP de Malàisia

L'alemany trenca l'hegemonia de Mercedes: un Ferrari torna a pujar al capdamunt del podi 22 mesos després. Hamilton ha acabat segon i Rosberg, tercer

Nuria García
3 min
Sebastian Vettel ha guanyat el GP de Malàisia / DIEGO AZUBEL / EFE

BarcelonaFerrari ha aconseguit tornar al capdamunt del podi. Sebastian Vettel ha guanyat el Gran Premi de Malàisia, acabant amb l'hegemonia dels Mercedes. Vettel i Ferrari, doncs, tenen motius per somriure, ja que un pilot de Maranello no guanyava una cursa des de feia 22 mesos, des del Gran Premi d'Espanya del 2013, a Montmeló, quan Alonso va aconseguir el triomf. Vettel ha tornat a celebrar un triomf, un fet que no succeïa des del Gran Premi del Brasil del 2013, l'últim any que va guanyar el títol mundial.

Al podi l'han acompanyat, això sí, els dos Mercedes, els de Lewis Hamilton i el de Nico Rosberg, que han seguit una estratègia diferent a la de l'alemany de Ferrari.

La cursa ha començat amb problemes en les primeres voltes, ja que diversos cotxes s'han tocat. Així, Pastor Maldonado ha punxat una roda i ha hagut d'entrar a boxes. Kimi Räikkönen també ha punxat i Marcus Ericsson ha sortit de pista i ha provocat l'entrada del cotxe de seguretat, el que ha fet que diversos pilots variessin la seva estratègia i decidissin entrar a boxes. Aquesta ha estat una de les claus de la cursa: els dos Mercedes han entrat a canviar pneumàtics, mentre Vettel, amb el Ferrari, decidia quedar-se a la pista i aconseguia situar-se primer. De fet, l'alemany no ha entrat a boxes fins a la volta 17 (Hamilton i Rosberg ho han fet a la volta 5) i ha tornat a la pista tercer, darrere dels dos Mercedes i per davant de Massa, l'objectiu que s'havien marcat els homes de la escuderia de 'Il cavallino rampante'.

Amb pneumàtics tous, Vettel ha aconseguit anar retallar diferències amb les dues fletxes platejades i a la volta 21, el Ferrari superava Rosberg i tres voltes més tard, quan estava a punt d'avançar Hamilton, el britànic agafava camí de boxes per fer la segona aturada. Novament Vettel liderava la cursa, amb més de 19 segons d'avantatge respecte a Hamilton, que amb pneumàtics frescos intentava a la desesperada retallar diferències.

La segona aturada de l'alemany de Ferrari ha arribat en la volta 36 i Vettel ha aconseguit reincorporar-se a la pista per davant de Rosberg per poc. Dues voltes més tard canviava pneumàtics Hamilton i dues més tard que el britànic, Rosberg, l'únic dels tres pilots del capdavant que ha calçat pneumàtics tous. Hamilton, veient la situació, ha acabat emprenyat per ràdio ("No em parleu enmig dels revolts", ha etzibat el britànic al seu enginyer de pista). Tot i intentar-ho fins al final, Hamilton no ha pogut aproximar-se a Vettel, que no ha aixecat el peu de l'accelerador i ha estat constant fins creuar la línia de meta en la primera posició.

Retirada dels McLaren i primera cursa acabada per a Merhi

McLaren tampoc ha pogut acabar la cursa. Cap dels dos monoplaces de l'escuderia ha creuat la línia de meta. Fernando Alonso ha vist com a la volta 22 el seu equip li demanava que s'aturés a boxes perquè havien detectat un problema. "Cal guardar la mecànica", deia l'asturià, que en el moment de la retirada rodava vuitè, lluitant amb els Red Bull. Tampoc ha pogut acabar Jenson Button: quan es disputava la volta 43, l'equip també l'ha fet entrar a boxes i el britànic també s'ha hagut de retirar.

Menció a banda per a Roberto Merhi: el pilot de Castelló ha acabat la seva primera cursa a la Fórmula 1 amb el Manor. El seu company, Will Stevens, no ha pogut participar en el GP per un problema en el sistema de combustible del monoplaça.

Classificació GP de Malàisia

1. Sebastian Vettel

2. Lewis Hamilton

3. Nico Rosberg

4. Kimi Räikkönen

5. Valtteri Bottas

6. Felipe Massa

7. Max Verstappen

8. Carlos Sainz

9. Daniil Kviat

10. Daniel Ricciardo

11. Romain Grosjean

12. Felipe Nasr

13. Sergio Pérez

14. Nico Hülkenberg

15. Roberto Merhi

- . Pastor Maldonado (retirat)

- . Jenson Button (retirat)

- . Fernando Alonso (retirat)

- . Marcus Ericsson (retirat)

stats