MOTOGP
Esports 12/04/2015

Victòria incontestable de Marc Márquez per tornar a deixar les coses a lloc

El pilot de Cervera guanya el GP de les Amèriques en solitari, per davant de Dovizioso i Rossi

M.m.
2 min
Marc Márquez ha guanyat el GP de les Amèriques / PAUL BUCK / EFE

BarcelonaMarc Márquez ha demostrat als Estats Units que segueix sent el millor pilot de la graella. Almenys, en aquesta cursa. Al circuit d'Austin, el pilot de Cervera ha aconseguit la victòria en solitari, en una cursa on només ha tingut rivals als primers girs. De seguida que s'ha pogut posar al davant cap altre perseguidor l'ha pogut atrapar.

El de Cervera afrontava la cursa amb l'esperança de sumar el primer triomf de la temporada, després del regust amarg que li va deixar la prova inaugural, on va ser víctima d'una mala sortida i va acabar fora del podi. Aquest cop, esperonat per la 'pole' que havia aconseguit el dissabte, ha ofert un recital.

Márquez ha sortit bé però s'ha vist superat al primer revolt per Andrea Dovizioso, que ha marcat el ritme als cinc primers girs i fins i tot ha agafat una mica d'avantatge al capdavant de la classificació. Però només ha estat un miratge, perquè el ritme infernal que ha imposat el bicampió ha estat impossible d'aguantar. A la cinquena volta, Márquez ha llançat l'atac i ha lluitat cos a cos amb el pilot italià de Ducati. Després d'un parell de contraavançaments, Márquez ha acabat al davant i ha premut l'accelerador fins al fons. Mica en mica aniria ampliant l'avantatge fins a creuar la meta en solitari.

Els perseguidors no han tingut més remei que resignar-se amb les dues places sobreres del podi. El grup del davant, format inicialment per Dovizioso, Rossi, Smith, Lorenzo, Aleix Espargaró i Iannone s'ha anat trencat i al tram final només dos corredors tenien opcions reals de podi, Dovi i Rossi, segon i tercer. Entre ells també s'han avançat alguns cops, però el duel transalpí se l'ha endut del de Ducati, seguit del 'dottore'. Mentre que Lorenzo, que ha millorat notablement a les darreres voltes, només ha pogut ser quart.

Menys sort ha tingut Pol Espargaró, que s'ha vist involucrat en la caiguda de Redding i ha hagut d'abandonar a la primera volta de la cursa.

stats