Rugbi
Esports 24/03/2013

Victòria de prestigi de la Santboiana Seat a Gernika, que ja és segona (17-34)

Els de Lewis Williams han guanyat una nova posició a la classificació en un partit amb quatre exclusions i en què han arribat a jugar amb 13 homes

Els jugadors de la Santboiana Seat, celebrant el triomf a Gernika @JDORCAB

BarcelonaLa Santboiana Seat està exhibint un moment de forma extraordinari i aquest diumenge ha aconseguit una nova victòria, aquest cop al camp del Gernika, per avançar fins la segona posició de la Divisió d'Honor de rugbi (17-34). Els catalans han guanyat al camp del fins ara segon, amb bonificació inclosa, i superen amb matrícula d'honor el primer dels dos enfrontaments clau per decidir la posició final de la fase regular.

Després de l'ensopegada del Quesos –líder– a Vigo, la Santboiana ha sortit motivada que mai, pensant que encara era a temps d'alçar-se amb la primera posició a la Lliga. I així ha estat. Amb només cinc minuts els catalans ja han donat el primer cop d'autoritat, gràcies a un assaig d'Antonio Kirikiri sota pals que Adam Canning ha transformat. No seria pas la primera bufetada, ja que Romu ha completat una jugada al quart d'hora de joc per sumar una segona marca transformada (0-14).

Els locals han pogut reaccionar al minut 20, aprofitant l'expulsió temporal de Phipps. Tanmateix, Adam Canning ha respost amb un cop de càstig (23') i Romu (28'), amb un nou assaig transformat, ha situat el 5-24.

Semblava que el partit estava encarrilat per als de Sant Boi però Kirikiri ha vist una targeta groga i, amb inferioritat, el Gernika ho ha aprofitat per acostar-se al marcador, arribant al descans amb el resultat de 12 a 24.

El segon temps tampoc no començaria millor per als visitants. El Gernika ha tornat a fer una marca transformada i tant Afa com Craig han vist la targeta groga. Amb 17-24, la Santboiana hauria de jugar amb 13 jugadors durant 10 minuts.

Però ni les absències ni la duresa del conjunt basc han pogut amb la Santboiana, que ha aguantat l'envestida local i, amb tots els jugadors novament sobre la gespa, han aconseguit matar el partit amb un cop de càstig i un assaig de Canning que ell mateix ha transformat. Al final, 17-34 a l'electrònic.

Tres baixes per al proper partit

Amb aquest triomf, la Santboiana Seat guanya una nova posició a la taula i supera precisament el Gernika. Ara els catalans jugaran contra el líder, el Quesos Entrepinares de Valladolid, d'aquí quinze dies al Baldiri Aleu. Una victòria podria situar els catalans al capdavant de la classificació.

Tanmateix, no serà un compromís fàcil. Antonio Kirikiri i Craig Lyons no podran jugar per acumulació de targetes, mentre que Fede González, amb una lesió al genoll, també és dubte més que seriós per al proper compromís.