Ciclisme
Esports 20/08/2021

La Vuelta es queda sense Alejandro Valverde després d'una dramàtica caiguda del murcià

L'australià Michael Storer suma el seu primer gran triomf en una etapa marcada per la retirada del veterà corredor del Movistar

2 min
L'australià Michael Storer suma el seu primer gran triomf en una etapa marcada per la retirada del veterà murcià

BarcelonaÉs llei de vida. Quan una estrella s'apaga, brilla amb força una de nova. La setena etapa de la Vuelta a Espanya, entre Gandia i l'inèdit port del Balcó d'Alacant, de 152 km, ha vist com el jove australià de 24 anys Michael Storer (DSM) aconseguia el primer triomf en una cursa gran. L'australià ja portava temps avisant i avui ha fet un pas endavant en una etapa en què l'eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma) ha defensat el liderat i en què, per sobre de tot, ha tocat plorar com el veterà Alejandro Valverde abandonava la cursa als 41 anys.

El destí, tants cops aliat del murcià, un especialista en triomfs èpics, ja sigui a les clàssiques de Bèlgica, la Volta a Catalunya o el Mundial, per un cop li ha girat l'esquena, perquè ha acabat rodolant per un barranc després d'una caiguda en què s'ha lesionat l'espatlla. La caiguda ha sigut tan espectacular que, de fet, veure'l grimpar a quatre potes pel barranc per tornar a la carrereta ha sigut la millor notícia. Valverde ha caigut just quan estava atacant acompanyat de l'equatorià Richard Carapaz. I, de manera cruel, ha caigut just un dia abans d'entrar a la seva terra, Múrcia, on la seva afició l'esperava. El corredor del Movistar ha intentat pujar a la bicicleta de nou, tot ple d'esgarrapades i sang, però no ha pogut seguir. I per primer cop des de l'any 2002 es queda sense acabar la que podria haver sigut la seva última Vuelta a Espanya. Valverde pateix una fractura de clavícula i serà operat aquest dissabte a Múrcia.

Sense Valverde, i amb els favorits lluitant per treure's temps entre ells, però no pas per guanyar l'etapa, el triomf a Alacant ha sigut per a Storer, que ha atacat quan faltaven 4 km per al final, i ha superat en 22 segons el madrileny del Movistar Carlos Verona i en un minut el rus Pàvel Sivakov (Ineos). Storer és un corredor polivalent, capaç de rendir en contrarellotges i també quan la carretera fa pujada. Un jove de Sydney amb ànima italiana, la llengua que ja va aprendre a l'escola sense tenir familiars italians, sense imaginar que amb 21 anys marxaria a viure al peu dels Alps, a prop de Milà, per poder viure la seva aventura al ciclisme europeu.

El grup de favorits, amb Primoz Roglic, Adam Yates, Enric Mas, Egan Bernal i el català David de la Cruz, ha entrat a 3.33 minuts. Roglic segueix primer amb 8 segons més que l'austríac Felix Großschartner (Bora-Hansgrohe), que s'enfila a la segona posició, i 25 segons més que el mallorquí Enric Mas (Movistar). La vuitena etapa, aquest dissabte, serà entre Santa Pola i la Manga del Mar Menor (173,7 km).

stats