COPA DAVIS
Esports 21/11/2014

Wawrinka derrota Tsonga i Suïssa guanya el primer punt de la final de la Copa Davis

El número dos suís ha mostrat el seu millor joc, provocant les errades del francès

Ara
1 min
Wawrinka, durant la final de la Davis a Lilla

BarcelonaSuïssa mana a la final de la Copa Davis. Stanislas Wawrinka, el número dos de l'equip suís, ha derrotat en quatre sets el número 1 francès Jo-Wilfred Tsonga (1-6, 6-3, 3-6 i 2-6), sumant el primer punt de la final. Suïssa no ha guanyat mai la Davis però aquest any sembla capacitat per fer-ho contra els francesos, ja que Wawrinka està jugant el seu millor tenis i Federer ha decidit participar a la competició per intentar guanyar l'únic gran títol que li manca.

Davant 27.473 persones a l'estadi de futbol de Lilla, reconvertit en pista de tenis per ser seu de la final, Tsonha no ha pogut aturar el joc d'un Wawrinka molt segur, amb un revés letal. El primer set ha estat una exhibició del suís (1-6), però Tsonga, amb orgull i arriscant molt, ha guanyat el segon set (6-3). Al tercer però, Wawrinka ha aconseguit forçar les errades de Tsonga sobre una superfície de joc molt lenta, guanyant el tercer set per 6-3. Al quart, Wawrinka ha aconseguit ja un break al primer joc, defensant el servei amb èxit fins guanyar el partit. Un segon break en el setè joc ha acabat de sentenciar el partit (2-6).

Roger Federer i Gael Monfils juguen el segon partit. Dissabte serà el torn del partit de dobles i diumenge es decidirà la final.

stats