TENIS
Esports 04/10/2016

El TAS rebaixa la sanció de Maria Xaràpova per dopatge

La tenista russa va ser sancionada amb dos anys d'inhabilitació per haver donat positiu per meldoni a l'Open d'Austràlia, i ara el TAS li ha rebaixat la sanció a 15 mesos

Nuria García
1 min
Maria Xaràpova just abans de la roda de premsa.

BarcelonaEl Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha decidit aquest dimarts rebaixar a 15 mesos la sanció que la Federació Internacional de Tenis (ITF) va imposar a Maria Xaràpova per dopatge. El TAS considera que la tenista russa va "cometre una violació de les regles antidopatge" i assegura que una sanció de 15 mesos –9 menys dels que li va imposar la ITF– és "apropiada".

La tenista Maria Xaràpova havia estat sancionada amb dos anys pel seu presumpte dopatge durant l'Open d'Austràlia del 2016. A les mostres que es van prendre de la russa durant el partit de quarts de final del Grand Slam australià es va detectar la presència de meldoni, una substància prohibida per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA).

En el moment de saber-se el positiu, el juny passat, la jugadora va ser desposseïda per la Federació Internacional de Tenis dels resultats a Austràlia, els punts que va aconseguir per al rànquing i els diners que va obtenir: 184.000 euros, tot i que ràpidament va anunciar que recorreria la sanció al TAS. La russa va especificar que es tractava d'un medicament que prenia habitualment, i que desconeixia que estava prohibit des d'aquell mateix mes de gener. La tenista va admetre que va ser un "error seu" per no estar al cas de la llista de medicaments prohibits i va demanar una "segona oportunitat".

La sanció que li van imposar a Xaràpova va començar a comptar des del 26 de gener, el dia que es va detectar el dopatge, ja que la jugadora va admetre ràpidament que havia violat les normes. Així doncs, Xaràpova podrà tornar a competir el 26 d'abril del 2017.

stats