Xavi, sobre el cas Benaiges: "Ens estimem molt l'Albert i ens ha sorprès, (...) és un tema molt delicat i complicat"

El tècnic blaugrana defensa que l'equip té un problema psicològic i de convicció, a més del futbolístic

3 min
Xavi Hernández, a l'Allianz Arena

Sant Joan DespíDesprés de la desfeta a Munic, els blaugranes viatgen a Pamplona amb la intenció de recuperar les bones sensacions i, tal com va dir Xavi Hernández després del partit, començar una nova era. A la prèvia del partit contra l'Osasuna, el tècnic egarenc ha reiterat la necessitat de "tornar a ser el Barça" i demana als seus futbolistes que recuperin la identitat que permet entendre el joc a partir de l'ADN Barça.

Partit contra l'Osasuna. "Demà tenim un partit complicadíssim. Ells defensen molt bé, tant en línia de 4 com en línia de 5. Sí que és cert que contra equips amb més entitat juguen amb línia de 5. Hem de ser protagonistes amb el joc, i no sé si ens pressionaran a dalt, però treballarem per trobar solucions. Treballen mot bé l'àrea i tenen un futbol més directe. És un equip complicadíssim, amb molta ànima."

Cas Albert Benaiges. "És un tema molt delicat i complicat. Avui n'hem parlat amb l'staff perquè ens estimem molt l'Albert i ens ha sorprès. Sempre hi hem tingut un tracte excel·lent i ens ha deixat un llegat molt bo. La justícia el que ha de dictar és sentència, i ha de fer el seu procés. Aquí al Barça no tinc cap notícia que hagi passat res semblant. No vol dir que no ho hagi fet, però mai he tingut cap sospita. Estic afectat, perquè no m'ho esperava."

Luuk de Jong. "Està entrenant-se molt bé i és un bon professional. És diferent de Memphis i ens pot donar més recursos. Ens hem d'adaptar al que tenim i a les circumstàncies adverses."

Què necessita aquesta plantilla? "Estic preocupat, però també molt ocupat amb la feina del dia a dia. Hem de recuperar l'equip anímicament i això no para. Contra l'Osasuna tenim una revàlida, l'única opció és guanyar. Hi ha coses que hem millorat molt els últims partits, però evidentment contra el Bayern es va veure un Barça menor. Avui dia el Bayern és millor. Hem de tornar el Barça al lloc que es mereix."

Possibilitats de remuntar la situació. "Soc optimista i hem de treballar molt, recuperar sensacions i guanyar. Demà és un altre final i l'única opció que tenim és guanyar. No estem en el millor moment de la història del club. Volem jugar bé, com sabem en realitat, i han d'arribar els resultats."

Convocatòria del Barça per enfrontar-se demà a l'Osasuna.

Fitxatges en el mercat d'hivern? "Estem treballant-hi. L'equip ha de millorar sempre i el mercat és una oportunitat. El Barça ha d'estar atent. Estem parlant molt, hi ha molt bona comunicació. Ens agrada que vingui la directiva als entrenaments i tenim reunions molt productives. Tenim un problema econòmic i el límit salarial. Hem de buscar solucions per ser més competitius. Estem lligats de peus i mans pel tema econòmic. Pel que fa a la plantilla, tots els futbolistes són intransferibles i tots són jugadors del Barça."

Set baixes per al partit contra Osasuna. "Sempre hi ha baixes. Tenia el pensament de canviar Memphis, amb el resultat del Bayern. Ha jugat tots els minuts de la temporada, tant amb el Barça com amb la selecció. No hem pogut fer rotacions. La lesió de Jordi Alba és lleu i espero que estigui bé el dia de l'Elx."

Què cal fer? "Hem de fer un reset general. Tinc la sensació que hi ha instaurada la derrota en l'equip, l'hem d'animar. Això no pot passar. Hem d'exigir-los molta més ànima, compromís i dedicació. Aquí no pot fallar. Comencem des de zero amb més valentia i il·lusió. Després del partit contra el Bayern tenia la sensació que s'havia acabat un cicle i que a partir d'ara començava un Barça nou. Aquest és el missatge que he dit a la plantilla: que ens hem d'atrevir a fer més coses noves."

Tema psicològic o futbolístic. "Tinc la sensació que és un tema psicològic, més que futbolístic. Hi ha nivell per fer coses, però ells s'ho han de creure. Els estem animant a fer coses, que s'atreveixin. Al Barça no val voler treure un 6 o 7 sobre 10. Aquí sempre s'ha de tirar a l'excel·lent, i crec que és el que falta. El dia del Bayern hi havia un aspecte psicològic que va pesar, i ho hem notat veient el partit. En l'aspecte futbolístic no entenem on està l'home lliure, o que cal atacar a l'espai. Són hàbits que s'han perdut durant molt temps i ara s'han de recuperar. Hem de recuperar la identitat blaugrana."

stats