HANDBOL
Esports 02/08/2019

Xavi Pascual: "El que hem de canviar és no tornar a cometre quinze minuts desastrosos"

El Barça d'handbol comença la pretemporada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper

Gonzalo Romero
2 min
El Barça d'handbol inicia el treball de pretemporada

Sant Joan DespíEl Barça d'handbol ha estrenat aquest divendres la pretemporada amb l'habitual format de primer dia, entre els reconeixements mèdics, la sessió de carrera a l'aire lliure i l'entrenament a pista de la tarda per recuperar tacte de pilota. Luka Cindric i Abel Serdio ja treballen a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Només dos fitxatges. La gran incorporació és l'entrada del tècnic i exjugador Fernando Barbeito a l'equip de treball de Xavi Pascual. Ha canviat la banqueta dels Emirats Àrabs pel Palau Blaugrana.

És simptomàtic. L'equip encara pensa en la derrota del mes de juny a les semifinals de la Lliga de Campions contra el Vardar. Aquell partit marcarà la temporada. Serà com el KO contra el Flensburg del 2014. El Barça estarà obligat a guanyar-ho tot, ja sense xarxes de seguretat que justifiquin un hipotètic mal rendiment a Europa. "Tots hem pensat en Colònia, però no ara. En el moment d'acabar el partit o ara, que sembla que no treballis, hi penses, hi dones voltes i intentes pensar què vam fer malament. Però ja està. Es va morir i l'hem enterrat. Hem de mirar endavant", diu Xavi Pascual a l'ARA.

L'entrenador no prendrà decisions dràstiques des de la pissarra. Té clar que l'estil de joc funciona. "El que hem de canviar és no tornar a cometre quinze minuts desastrosos. És l'únic que hem de canviar, res més. Hem de jugar com ho vam fer l'any passat. Tots volem guanyar i nosaltres els primers. Sabem que vam cometre una errada, però no hem de pensar que, per una errada, l'any va ser dolent. Haurem de canviar algunes coses, perquè l'arribada de Cindric i Serdio ens modificarà algunes coses. S'hauran d'adaptar i nosaltres a ells", ha comentat.

La secció espera que l'exjugador del Kielce sigui un líder. Haurà de treballar per adaptar-se a l'handbol combinatiu de l'atac posicional i a les onades defensa-atac. "Espero que aporti el seu joc. Un contra un, joc amb el pivot, penetració i pujada al contraatac. Tothom parla que la nostra transició és la millor del món, per tant Cindric s'haurà d'adaptar a l'esquema", ha dit Pascual. El Barça té tres setmanes de treball abans de debutar en partit oficial a les semifinals de la Supercopa Catalunya contra el BM La Roca. Després, la final, i el dia 26 disputarà la Super Globe.

És un marge limitat per agafar la forma i apuntalar els mecanismes. "És una de les temporades que hem tingut menys canvis. El calendari d'aquest estiu no ens dona marge per fer canvis dràstics. No els farem. Incorporarem jugadors del filial que l'any passat ja ens van ajudar. Serem uns 20-21 durant els entrenaments de tota la temporada. La gent crec que està bé, està preparada. Comencem amb il·lusió. Hem de recuperar la nostra forma de jugar ràpid. L'avantatge és que tenim els mecanismes frescos. Els hem de recuperar tan ràpid com puguem per tenir l'equip fresc", ha dit l'entrenador.

stats