HANDBOL
Esports 03/07/2015

Xavi Pascual: "Perdem el millor jugador de la història"

El tècnic del Barça d'handbol ha lamentat la marxa de Nikola Karabatic al Paris Saint-Germain. "Marxa per motius personals", diu

Gonzalo Romero
2 min
Karabatic celebra un gol al Palau Blaugrana / EFE

BarcelonaNikola Karabatic ja és jugador del Paris Saint-Germain. L'astre francès va abonar aquest dijous la clàusula de rescissió del seu contracte (1,5 milions d'euros), desvinculant-se així del Barça. El club blaugrana i la secció d'handbol s'acomiada del "millor jugador de la història", ha apuntat Xavi Pascual en declaracions a Rac1 i Catalunya Ràdio.

"És pràcticament impossible substituir Karabatic. És un error pensar que podem signar un jugador que faci el que ell feia. No existeix, no el trobarem. Perdem el millor efectiu de la història de l'handbol mundial. És una pena, però li desitjo tota la sort del món. Tant de bo haguéssim pogut gaudir més anys de la seva qualitat", ha explicat el seu ja expreparador, hores després de fer-se oficial l'operació.

Pascual ha destacat el compromís del jugador, que no ha demanat sortir de l'entitat culé: "Nosaltres no hem negociat amb el Paris. Ells han pagat la clàusula i se l'han endut. El primera línia no ens ha demanat en cap moment que intentéssim rebaixar aquesta xifra de 1,5 milions d'euros. Tot i això, sempre hem tingut l'esperança de poder reconduir la situació", ha comentat.

Secretisme i motius personals

El millor tècnic de la lliga Asobal ha volgut aclarir que el primera línia no marxa de Barcelona per motius econòmics: "Només marxa per motius personals i ho fa com un senyor. Res de raons econòmiques ni esportives. De fet, quan me'ls va explicar, vaig al·lucinar. Tenen una importància i un pes suficientment gran com per justificar la seva decisió. Li fa molt mal marxar", ha apuntat.

Pascual ha parlat del secretisme que ha acompanyat el traspàs durant aquests mesos: "Jo no podia dir res perquè mai s'havia desvinculat. Ell tenia contracte en vigor. Hagués estat una errada haver dit que el jugador no era nostre quan és propietat del club. En aquests moments no sóc jo qui ha d'explicar aquests motius. Ell ho farà si ho creu oportú. Jo haig de respectar el secret professional que s'estableix dins d'un vestidor", ha dit.

La marxa de Karabatic ocasionarà notables conseqüències esportives. El dretà era la pedra angular del joc ofensiu i defensiu blaugrana. "Caldrà distribuir funcions entre els altres jugadors per suplir Karabatic. El grup i el col·lectiu haurà de donar un pas endavant. Seguim sondejant el mercat per mirar de potenciar aquesta situació. La plantilla no està tancada", ha comentat.

stats