BARÇA
Esports 25/02/2016

Zubizarreta, citat a declarar com a testimoni pel fitxatge de Neymar

El jutge ha citat l'exdirector esportiu del Barça per al 15 de març. També hauran de declarar Raül Sanllehí (director de l'àrea de futbol) i Antoni Rossich (exdirector general)

Ara
2 min
Josep Maria Bartomeu, Neymar i Andoni Zubizarreta / JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaAndoni Zubizarreta també haurà de declarar com a testimoni pel fitxatge de Neymar. Així ho ha dictaminat aquest dijous José de la Mata, el jutge de l'Audiència Nacional que s'encarrega del cas. El magistrat també ha citat per a aquest mateix dia –igualment, en condició de testimonis– el director de l'àrea de futbol, Raül Sanllehí, i el que va ser director general del Barça, Antoni Rossich, quan es va produir el fitxatge de Neymar el 2013.

Aquest dijous, i en el marc d'aquesta mateixa causa –en la qual s'investiga una querella del fons DIS per presumpta estafa en el cobrament de drets federatius del jugador–, ha prestat declaració com a imputada la mare de Neymar, que ha al·legat que ella només signava el que li deia el seu marit perquè hi tenia plena confiança. Un argument molt similar al que va utilitzar el mateix jugador en la compareixença del 2 de febrer.

El pare de Neymar assumiria, d'aquesta manera, tota la responsabilitat en el traspàs, que segons ell mateix es va fer correctament.

DIS, que tenia el 40% dels drets federatius de Neymar, va presentar una querella en sentir-se estafat. L'empresa al·legava que va cobrar la part proporcional dels 17,1 milions que el Barça va assegurar haver pagat pel jugador, quan el jutge sospita que el preu va ser superior.

La justícia està investigant si també s'han de considerar com a diners de traspàs –en aquest cas, traspàs encobert– els 7,9 milions que va cobrar el Santos del Barça per tenir dret de tempteig de tres jugadors juvenils, i uns altres 9 milions per dos partits amistosos. Per tant, DIS reclamaria el percentatge sobre el total del fitxatge.

stats