Tenis
Esports 01/06/2022

Zverev posa punt final a l'espectacle de Carlos Alcaraz

El jove murcià cau en quatre sets en un partit espectacular a Roland Garros

2 min
Carlos Alcaraz no ha pogut arribar a les semifinals de Roland Garros

BarcelonaEls tornejos del Grand Slam són un món diferent de la resta del calendari. Amb cada partit jugat al millor de cinc sets, les cames pesen i cal pensar d'una manera diferent. El jove murcià Carlos Alcaraz arribava a París per primer cop en la seva carrera com a favorit per brillar en un torneig com aquest, després d'haver perdut tot just tres partits aquest any 2022. Amb 19 anyets, Alcaraz ja havia derrotat Nadal i Djokovic sobre terra batuda. Però l'alemany Alexander Zverev li ha tallat les ales a la pista central i ha arribat per segon cop a les semifinals del torneig francès. El rival de Zverev serà Rafa Nadal , botxí de Novak Djokovic.

Alcaraz, un dels jugadors més espectaculars del circuit, amb un ventall de cops sorprenent, no sempre ha aconseguit mantenir la calma durant un partit en què Zverev, especialment amb el seu servei, s'ha mostrat de gel. No sempre li passa, a Zverev, famós per les seves sortides de to dins i fora de la pista. Avui, però, ha aconseguit centrar-se en el joc, sense donar opcions a un Alcaraz que era capaç d'unir en el mateix joc errades no forçades amb deixades o globus marca de la casa. Les més de 50 errades no forçades d'Alcaraz s'han convertit en un mur massa alt per a un Alcaraz que per moments ha somiat en forçar el cinquè set. Però Zverev, amb Sergi Bruguera d'entrenador, ha aconseguit per fi guanyar un duel contra un rival del Top-10 a un torneig gran.

Zverev ha guanyat els dos primers sets per 6-4, però en el tercer l'espanyol ha aixecat el vol i s'ha imposat per 4-6. Zverev semblava tenir-ho tot a favor quan ha trencat el servei del murcià i s'ha situat 5-4 amb servei a favor per guanyar el partit, però Alcaraz li ha tornat el cop portant el quart set al tie break. Aquesta temporada Alcaraz no havia perdut ni un sol tie break; havia guanyat els quatre jugats. Però Zverev tenia el dia i s'ha imposat, i ha arribat per segon cop a la seva carrera a les semifinals de Roland Garros, on l'any passat va caure en cinc sets davant del grec Stefanos Tsitsipas.

Alcaraz encaixa així la seva quarta derrota en una temporada en què ja havia guanyat quatre títols (Rio de Janeiro, Miami, Madrid i el Godó a Barcelona), però haurà d'esperar per arribar a unes semifinals del Grand Slam. Tindrà oportunitats. Amb 19 anys, la seva progressió permet imaginar que està destinat a arribar més lluny. A Roland Garros ha ofert un espectacle de primer nivell que ha fet xalar l'afició amb cops impossibles. Però Zverev ha mantingut la calma. I l'ha deixat sense somni.

Semifinal inèdita al quadre femení

En categoria femenina, la primera semifinals enfrontarà dues jugadores que mai havien arribat, a unes semifinals d'un Grand Slam. Per una banda, la jugadora italiana Martina Trevisan, qui ha superat en tres sets la jove canadenca Leylah Fernández (6-2, 6-7 i 7-3). La seva rival serà la nord-americana Cori Gauff, qui s'ha imposat a la seva compatriota Sloane Stephens (7-5 i 6-2).

stats