Moda
Estils 19/04/2023

Elie Saab: de Hollywood a Barcelona

La firma d’alta costura ha donat el tret de sortida a una nova edició de la Barcelona Bridal Fashion Week amb una col·lecció de moda nupcial presentada en primícia

3 min
Un moment de la desfilada d'Elie Saab a Barcelona

BarcelonaNo és la primera vegada que Elie Saab Jr. ve a Barcelona, ni, segurament, serà la darrera. "M'agrada molt la ciutat. Quan era més jove, venia els caps de setmana a gaudir-ne", assegurava el fill del modista Elie Saab en una entrevista amb el diari ARA. Aquest vespre, però, el director de la prestigiosa firma de moda no s’ha passejat d’incògnit, sinó que ho ha fet per la porta gran, sortejant una allau de flaixos i algunes lloances dels professionals, que han contemplat bocabadats l'espectacle que la marca d’alta costura ha ofert a la Barcelona Bridal Fashion Week.

Elise Saab fotografiat per l'entrevista

I és que Saab ha presentat una col·lecció nupcial per primera vegada a Barcelona i ho ha fet amb forma d'impressionants vestits per donar el "sí, vull". En efecte, Elie Saab ha estat el plat fort de l'edició d'enguany del saló líder de moda nupcial que ha començat aquest dimecres i que acollirà fins diumenge la flor i la nata d'aquesta indústria internacional que mou xifres milionàries. "Tard o d'hora havíem de venir i estem molt emocionats de participar en aquest esdeveniment tan important", recordava Saab Jr. abans de la desfilada.

Un convidat d'honor es mereixia una localització ben especial: les naus fortificades de les Drassanes Reials, dins del Museu Marítim de Barcelona. L’enorme conjunt medieval on es construïen les grans embarcacions de l'època s'ha convertit en un escenari imponent per mostrar en primícia al món els delicats dissenys nupcials d'Elie Saab per a l'any vinent. "Ens entusiasmava la idea de formar part d'un espai tan monumental per afegir el nostre contrapunt refinat", deia el director de la firma libanesa. De fet, es podria trobar alguna similitud més entre l'escenari i els vestits de núvia, perquè l'exclusiva col·lecció anomenada A Sense of Wonder s'ha inspirat en l'imaginari fantàstic del pintor japonès Katsushika Hokusai, autor de La gran onada de Kanagawa, i els seus paisatges onírics i jardins florals per mostrar uns vestits en estat de gràcia, que volen fer somiar totes les núvies del món.

Un detall d'un dels vestits de la desfilada

"La nostra núvia és elegant i sofisticada perquè busca un disseny que s'inspiri en la moda d'alta costura, però que perduri en el temps i s'adapti a les necessitats d'una cerimònia", deia Elie Saab Jr. Sobre la passarel·la efímera han desfilat una trentena de creacions nupcials amb propostes adaptades a diversos gustos, estils i tendències "per satisfer un mercat ampli i heterogeni", afegia el director de la firma. Tots els dissenys tenen un denominador comú: estan fets a mà i s'elaboren a través de materials luxosos, siluetes depurades i detalls meticulosos que realcen la bellesa natural de la núvia. Si ho mirem amb lupa, Elie Saab també va aprofitar l'estrena mundial de la seva col·lecció nupcial per ensenyar al món vuit vestits exclusius que commemoren l'efemèride a Barcelona. Aquests nous dissenys integrats dins la desfilada constituïen la màxima expressió de la delicadesa de la núvia d'Elie Saab: siluetes que esculpeixen el cos femení i l'ornamenten amb lluentons, perles, o bé plomes.

El dissenyador de la reialesa i de Hollywood

Ningú nega el prestigi mundial de què gaudeix Elie Saab dins l'àmbit de l'alta costura. La marca homònima creada pel pare de l'actual CEO de la marca l'any 1982 a Beirut va captivar ràpidament diversos membres de l'aristocràcia de l'Orient Mitjà, com ara la reina Rània de Jordània, que va triar un dels seus dissenys per a la cerimònia de coronació al tron del seu país. La fama mundial li va arribar el 2002 a Hollywood, quan l'actriu Halle Berry va lluir un dels seus dissenys a la cerimònia dels Oscars i en què va rebre el premi a la millor actriu pel seu paper a Monster's Ball. Aquesta posada en escena el va llançar definitivament i, des de llavors, Elie Saab és una de les firmes més cotitzades a les catifes vermelles. Actrius com Emma Watson o cantants com Rihanna, Beyoncé o Katy Perry sempre impressionen amb les darreres novetats del modista libanès, així com altres membres de la reialesa europea, com la princesa Kate Middelton d'Anglaterra o la reina Anna Maria de Dinamarca, que no dubten a vestir-se d'Elie Saab en esdeveniments socials. Ara, la firma libanesa té un nou repte: aconseguir seduir les núvies d'arreu del món amb la mateixa passió i devoció que ja gaudeix en l'àmbit festiu. Veient in situ la primera exhibició del seu talent en moda nupcial a Barcelona, el camí de l'èxit ja està mig fet. Segur que Elie Saab Jr. tornarà a visitar la ciutat ben aviat.

stats