Estils 01/09/2014

Un 'hacker' penja a internet fotografies íntimes d'actrius famoses

Entre les afectades hi ha Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Kate Upton, Mary Elizabeth Winstead i Victoria Justice

Ara
2 min
Jennifer Lawrence i Chris Martin, de cita romàntica per Nova York

BarcelonaUna error de seguretat en el sistema d'emmagatzematge de dades iCloud d'Apple hauria servit a un 'hacker' encara no identificat per accedir als arxius personals de diverses actrius famoses, entre les quals hi ha l'oscaritzada Jennifer Lawrence. El 'hacker' hauria accedit als seus arxius personals per apropar-se'n i publicar a internet fotos de les afectades despullades i en situacions íntimes.

A banda de Lawrence, de 24 anys, les altres afectades també són conegudes arreu del món. A la llista hi ha cares de Hollywood com Ariana Grande, Kate Upton, Krysten Ritter, Mary Elizabeth Winstead, Yvonne Strahovski o Victoria Justice –la llista podria ser de fins a cent famoses–, que han vist com les seves imatges més personals apareixien en un fòrum d'internet anomenat 4Chan.

"Un repulsiu esforç"

Mentre la policia es troba investigant els fets per intentar trobar l'autor de l'atac als iClouds d'aquestes famoses, algunes d'elles ja han sortit en defensa pròpia: "Els que estan veient aquestes fotos fetes amb el meu marit fa molts anys en la privacitat de la meva llar, espero que se sentin molt bé amb si mateixos. Aquestes imatges van ser eliminades fa molt de temps, no puc imaginar el repulsiu esforç que han hagut d'invertir per fer això. Ho lamento per totes les afectades", ha dit a Twitter Mary Elizabeth Winstead. Per part de Lawrence, només se sap que els seus assessors legals ja han advertit que denunciaran tots aquells que publiquin fotos de l'actriu despullada, cosa que ella considera una "flagrant violació de la privacitat", segons publica TMZ.

La més afectada

Els problemes per a totes aquestes famoses, però, no acaba aquí. Segons informa Buzzfeed, el 'hacker' hauria amenaçat dient que té més fotos –una seixantena– i vídeos explícits de Lawrence. Ella, a diferència d'algunes de les altres suposadament protagonistes de les imatges, no ha pogut aparèixer públicament per negar que sigui ella la que apareix a les imatges. Una cosa que sí que ha fet, per exemple, Victoria Justice, que a Twitter ha explicat que no és ella la jove de les fotos que se li atribueixen i que les fotos "són falses".

En un cas anterior, del 2012, un 'hacker' ja va fer el mateix, afectant llavors a famoses de la talla de Scarlett Johansson o Mila Kunis. Va ser condemnat a deu anys de presó.

stats