Bunyols, gastronomia i videojocs: què pots fer aquest cap de setmana?

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest dissabte i diumenge

ARA
3 min
El Teatre Nacional de Catalunya acull All Those Food Market
1.

Brunyol de l'Empordà

Figueres. Dissabte 2 d'abril

Parlar de temps de Quaresma, Empordà i dolços només ens pot portar a un nom, als clàssics brunyols. Arriba la 29a edició de la Fira del Brunyol de l'Empordà de Figueres, organitzada, com sempre, per l'Associació d'Amics de Sant Josep. A la Rambla és on s'instal·larà la fira d'artesania i d'alimentació, amb degustació i venda de brunyols de l'Empordà. A banda d'aquest espai, la fira es completa amb un extens programa d'activitats repartides pel centre de la capital de l'Alt Empordà.

2.
All Those Food Market

Barcelona. Dissabte 2 i diumenge 3 d'abril

All Those Food Market a l'edició passada

Torna All Those Food Market, un dels grans mercats gastronòmics de Barcelona. Acabat l'hivern i esperant que definitivament arribi el bon temps, s'inicia, un any més, als jardins del Teatre Nacional de Catalunya aquest mercat que fa una aposta decidida per alguns dels millors creadors locals. Durant tot el cap de setmana s'hi poden provar alguns dels plats estrella d'establiments tan icònics com el Gresca, Can Pizza o Ochiai. Un clàssic dels caps de setmana de la ciutat.

3.
La flor i el planter

Salt. Dissabte 2 i Diumenge 3 d'abril

Flors d'orquídies

L'Ajuntament de Salt organitza la 12a edició de la Fira de la Flor i el Planter, una trobada que reuneix parades de planter, flors, planter ecològic, herbes medicinals i aromàtiques, cosmètica natural i estris d'horta artesanals vinguts d'arreu del país. A més, s'hi duran a terme activitats com un taller de repicar llavors així com una fira d'intercanvi de llavors.

4.

'On vas, Moby Dick?'

Les Borges Blanques. Dissabte 2 d'abril

Adaptació lliure i especial per als menuts del clàssic de Herman Melville. On vas, Moby Dick? arriba aquest dissabte al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques amb un espectacle en què els titelles de taula, la projecció d'animacions i les cançons t'endinsen en la història d'una gran balena blanca, Moby Dick. Dirigit per Joan-Andreu Vallvé i interpretat per Clara Olmo i Albert Garcia, aquest espectacle acosta als més petits un dels grans tòtems de la literatura universal.

5.

Una dècada d'esport

Alcanar. Dissabte 2 d'abril

La Fanecada està d'enhorabona, el Centre Esportiu Municipal d'Alcanar arriba als seus primers deu anys de vida amb ganes de celebrar-ho. S'han organitzat una sèrie d'actes oberts a tothom en aquest centre, creat amb una clara vocació de servei per a la salut i l'activitat física. Durant tot el dia s'hi faran diversos tornejos i tallers, com l'americana de pàdel mixta, una master class de spinning outdoor i una master class de zumba mix outdoor. A més, una paellada popular per acabar de baixar-ho tot.

6.

Videojocs a CaixaForum

Barcelona. Dissabte 2 i diumenge 3 d'abril


Homoludens presenta més de quaranta peces entre videojocs i obres d’art al CaixaForum, a l'avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia de Barcelona. Un entorn interactiu que converteix l'exposició en una experiència de joc col·lectiva i que ofereix una nova perspectiva del concepte gamer mostrant un món videoludificat en què vida i joc convergeixen cada dia més.

7.

'Jingle, un fil de vida musical'

Lleida. Diumenge 3 d'abril

El Centre d'Art la Panera de Lleida acull el taller familiar Jingle, un fil de vida musical en el marc de l'exposició El verb harmònic. El taller, a càrrec de Laia Estruch, pren com a punt de partida el gest de donar-se a conèixer a través de la veu i el cant i està adreçat a infants de 6 a 12 anys. Jingle, un fil de vida musical agafa el cant com a estructura per treballar un text de presentació a un grup de gent com si fossin cantants de música pop.

8.

Consum responsable

Roquetes. Dissabte 2 d'abril

Dissabte es tanca el cicle d'iniciatives organitzades aquest any per l'Ajuntament de Roquetes dedicades a les empreses locals que es desenvolupen d'acord amb els principis del consum responsable. Són negocis que aposten per sensibilitzar els joves i la ciutadania en general sobre una alternativa de consum sostenible, i que tenen en compte criteris ètics i mediambientals, promovent les bones pràctiques. La jornada de neteja a l'Observatori de l'Ebre i el Mercat de Segona Mà, d'Artesania i Antiguitats marcaran el final de quinze dies d'activitats.

9.
Nits a la Casa Batlló

Barcelona. Dissabte 2 i diumenge 3 d'abril

Casa Batlló

Per si faltaven més proves que la primavera ha arribat a la ciutat, tornen les Nits Màgiques a la Casa Batlló, que aquest any comencen més aviat que mai. Durant aquest mes, de dimecres a diumenge, cada dia podreu explorar dos mil metres quadrats mai vistos de la Casa Batlló. A més, la visita acaba amb una copa al terrat mentre escoltem música en directe.

10.
Pol Guasch a l'Estany

Banyoles. Dissabte 2 d'abril

Pol Guasch

Cada primer dissabte de mes entre l'abril i el juny, diversos poetes catalans passaran per aquest cicle que coordina l'escriptor Joan-Lluís Lluís. Guanyador del premi Anagrama per 'Napalm al cor', Guasch és un dels noms propis de la poesia jove del país, i aquest dissabte recitarà a tocar de l'estany de Banyoles.

stats