Futbolí, faves i pensament crític: què podeu fer aquest cap de setmana?

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest dissabte i diumenge

ARA
3 min
Handmade Festival
1.

Festival del pensament VilaPensa

Vilafranca del Penedès. Dissabte 9 i diumenge 10 d'abril

Cinquena edició del VilaPensa, el festival del pensament que té lloc en diversos espais de Vilafranca del Penedès. Un esdeveniment obert al coneixement, la cultura i les ciències amb clara vocació d'arribar a tothom, sigui quina sigui la seva procedència, educació i manera de viure. Per si no hi podeu assistir presencialment (cal reserva), els actes principals de l'ampli programa seran retransmesos en directe per Penedès Televisió i en línia per la seva web.

2.
El poble de les amazones

Copons. Diumenge 10 d'abri

Copons

Visita guiada al nucli antic de Copons, un poble situat entre muntanyes, sota les faldes d'antigues vinyes i que s'ha desenvolupat a tocar d'un castell del segle X. Des de l'època medieval ha seguit una clara vocació comercial, fet que es va començar a notar especialment a partir del segle XVIII, quan els seus comerciants i negociants van viatjar per fires i mercats espanyols i van fundar autèntics emporis comercials i financers que, per una banda, enriquiren el poble, però per l'altra el buidaven d'homes i el convertien en "el poble de les amazones".

3.
Handmade Festival

Barcelona. Dissabte 9 i diumenge 10 d'abril

Una edició anterior del Handmade Festival

Torna una nova edició del Handmade Festival, la trobada anual dels amants del fes-t'ho tu mateix. Aquest grup inclou des de creadors i innovadors que es fan bosses o cusen amb punt de relleu fins als que s'aventuren en l'enquadernació. Tots tenen aquest cap de setmana una cita a la Fira de Barcelona. En aquesta edició del Handmade s'han preparat tallers, classes magistrals, activitats per als més petits i concerts en una jornada dedicada a la creativitat.

4.

Concurs de Fotografia Vila d'Ascó

Ascó. Dissabte 9 i diumenge 10 d'abril

Arriba la 34a edició del Concurs de Fotografia Vila d'Ascó, una competició que durarà fins al 8 d'abril i que té una participació oberta a tothom que tingui ganes de fer fotografies inèdites de la vila ebrenca. Cada imatge que es presenti ha d'evidenciar que ha estat realitzada en un lloc del poble i es podran presentar dues fotografies de cada modalitat: en color i en blanc i negre. Totes les fotografies presentades seran exposades al públic durant uns dies i els guanyadors rebran premis de fins a 300 euros.

5.

Alternatives d'accés a l'habitatge

Móra la Nova. Dissabte 9 d'abril

La Casa de la Cultura de Móra la Nova no viu al marge d'una de les problemàtiques més preocupants dels nostres dies: la de l'accés a l'habitatge. És per això que aquest dissabte s'hi ha organitzat la xerrada Alternatives d'accés a l'habitatge, a càrrec de Yabel Pérez, impulsor de projectes d'habitatge cooperatiu a Sostre Cívic SCCL. L'entrada és lliure i gratuïta.

6.

Visita guiada a les barques de pesca

Palamós. Dissabte 9 d'abril

Aquest dissabte, organitzada pel Museu de la Pesca de Palamós, es podrà fer una visita guiada a les barques Gacela i Estrella Polar, dues embarcacions de pesca autèntiques. Amb aquesta experiència podreu viure la inestabilitat d'un vaixell, l'olor d'una sala de màquines -un espai petit angoixant-, la percepció del fons del mar, l'observació d'una mola de peix a través del monitor d'una sonda, l'escolta d'una conversa per ràdio, el tacte d'una xarxa... una proposta única per sentir-te pescador per una estona i conèixer els recursos del mar.

7.

Favatada Popular

Valls. Dissabte 9 d'abril


Si creieu que a Valls només hi ha calçots, evidentment esteu molt equivocats. Arriba la 4a edició de la Favatada de Valls, que aquest any té com a lema De l'hort al plat. Com és habitual, restaurants i pagesos locals s'uneixen amb l'objectiu de valorar aquest llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. Els assistents podran gaudir de la típica favatada catalana, elaborada per l'Associació de Restauradors.

8.

Campionat de futbolí

Barcelona. Dissabte 9 d'abril

Aprofitant que el futbol està de moda a Casa Seat gràcies a l'exposició Football. Art. Icons, el centre dels Jardinets de Gràcia, en col·laboració amb RS Barcelona, ha organitzat un campionat de futbolí per parelles. El torneig el formaran 48 participants amb 24 equips de dues persones i hi haurà una primera ronda amb 8 guanyadors, una segona amb 4 guanyadors, les semifinals i l'esperada final. El primer i el segon premi seran dues entrades per al partit Barça - Rayo Vallecano del 24 d'abril.

9.
Dones Rurals, Dones de Lleida

Tremp. Dissabte 9 i diumenge 10 d'abril

dones rurals

Parada al Consell Comarcal de Tremp de l'exposició itinerant Dones Rurals, Dones de Lleida, un recull de biografies que vol visibilitzar i reivindicar les dones del món rural de Lleida que han estat referents per a altres dones i per a les seves comunitats i municipis. En total s’han recollit 68 biografies que han estat aportades per 22 associacions de dones, sis associacions veïnals, una associació cultural, 14 ajuntaments, cinc consells comarcals i un museu.

10.
'Sant Pere desaparegut'

Sant Pere Pescador. Dissabte 9 d'abril

Vista de Sant Pere Pescador

Presentació del llibre Sant Pere desaparegut, de Marisa Roig, al Centre Cívic de Sant Pere Pescador. L'obra de la fotògrafa consta de 200 instantànies que permeten descobrir un seguit d’espais urbans de la vila empordanesa avui desapareguts. Un recorregut per un paisatge rural parcialment transformat que reflecteix l’evolució urbanística, cultural, econòmica i social de la vila en cent anys.

stats