Moda
Estils 28/05/2014

De quin color vestirem la primavera-estiu 2016?

Els tons clars combinats amb els marrons, els blaus i els grisos seran la tendència

Mireia Nadal Pago
2 min

SabadellÉs sorprenent que, el maig del 2014, la indústria de la moda estigui pendent del color estrella que definirà els 'looks' per a la primavera-estiu del 2016, d'aquí a dos anys. Però és del tot comprensible i entenedor quan es coneix que el que primer defineix les tendències són els colors, seguits dels teixits i dels futurs dissenys.

Amb aquesta previsió de dos anys, els 14 països que configuren l'Associació Internacional del Color Intercolor s'han reunit durant tres dies, a l'Escola Superior de Disseny ESDi, per treballar i consensuar les tonalitats cromàtiques que definiran la temporada primavera-estiu 2016. Aquestes gammes cromàtiques "sorgeixen de l'estudi de les característiques socials i culturals de cada un dels països membres i acaben en una paleta de colors que les empreses utilitzen a l'hora de donar tonalitat als seus productes i, per tant, ser més competitius en el mercat", segons explica a l'ARA Encarna Ruiz, responsable d'ESDi Color_LAB. El sector tèxtil i de la confecció és el primer a adoptar aquests colors, que posteriorment utilitzen, també, l'interiorisme i la decoració de la llar, el sector automobilístic i de producte.

Els representants dels 14 organismes del color –europeus i asiàtics– han definit 6 cartes de 8 colors cada una sota el concepte 'Embracing Diversity', que parteix de la proposta sociològica presentada per ESDi 'Here and Here', que defineix el concepte de diversitat de les ciutats.

Així doncs, els colors que tindran més força a les lleixes de les botigues de moda, i per tant als armaris, seran les tonalitats més clares dels grisos, verds i blaus combinats amb blancs, marrons, beix i daurats. El color taronja i el vermell també hi són presents a petició dels països nòrdics, que consideren que en èpoques de crisi la nota de color és necessària.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats