MÈDIA

Guia per veure el futbol per televisió

Els canals de pagament compartiran la mateixa oferta i Gol serà la nova referència en obert

Movistar+, Orange i Vodafone tindran aquesta temporada una oferta futbolística gairebé idèntica, de manera que el preu i els continguts complementaris -televisius i de telecomunicacions- que ofereixin seran els elements principals a valorar a l’hora de decantar-se per una companyia o altra. Cal tenir en compte, a més, que la majoria de drets  s’han adjudicat per dos o tres anys i, per tant, no s’esperen grans canvis de cara a l’estiu vinent. Així es reparteixen aquesta temporada els drets del futbol.

Lliga

El partit en obert passa a Gol, que comparteix els resums amb TVE

La gran novetat és l’entrada en escena de Gol, un nou canal de TDT propietat de Mediapro que emetrà cada setmana el partit en obert de Primera. Habitualment aquest matx es disputarà els divendres a les 20.45 -començant ja avui, amb el Màlaga-Osasuna que inaugura la competició- i igual que els últims anys no s’oferiran partits del Barça, el Madrid, el València, l’Atlètic de Madrid ni cap altre equip que jugui a Europa. La resta d’enfrontaments es podran veure a Movistar+, Orange i Vodafone.

Pel que fa a la Segona Divisió, Mediapro té els drets per emetre quatre partits en obert, però només n’oferirà dos a Gol. Els altres els vol revendre als canals autonòmics, tot i que les negociacions encara no s’han tancat. Per la seva banda, Movistar+ només podrà oferir un partit de cada jornada de Segona -tot i que tindrà prioritat a l’hora d’escollir-lo-, mentre que  Orange i Vodafone els podran emetre tots, inclosos els que s’ofereixin gratuïtament.

Al marge dels partits en obert, Gol té també els drets dels resums de Primera i de Segona -a més dels de la Copa del Rei-, la qual cosa li permetrà oferir fins a 12 minuts d’imatges de cada enfrontament. Mediapro va arribar a un acord amb TVE perquè la televisió pública també pugui disposar d’aquests resums i no descarta vendre’ls també a altres cadenes, però mentre no ho faci aquestes s’hauran de conformar amb 90 segons d’imatges per partit.

Copa del Rei

Els drets en obert també són de Gol, però Telecinco té la final

Amb la Copa la situació és molt similar a la de la Lliga: Gol emetrà en obert un partit per jornada, amb la particularitat que tindrà dret a oferir els quatre enfrontaments de semifinals. La final, en canvi, és de Telecinco, tot i que TV3 també la podrà emetre si hi juga el Barça. Movistar+, Orange i Vodafone faran tots els altres partits del torneig.

Competicions europees

TV3 i Antena 3 continuaran oferint la Champions en obert

TV3 i Antena 3  tenen els drets de la Champions per a aquest curs i el que ve, i com fins ara n’emetran un partit cada dimarts, a més de la final. La resta del torneig -inclosa també la final- es podrà veure per qualsevol de les plataformes de pagament, que també oferiran l’Europa League.

Altres

El Mundial de Clubs continua pendent d’adjudicació

Cap canal no ha adquirit encara els drets d’emissió del Mundial de Clubs, que els últims anys s’ha vist per Telecinco. Aquesta mateixa cadena oferirà els partits amistosos de la selecció espanyola, però en canvi els oficials s’emetran per La 1.