Ara Estiu 12/08/2021

Brioix de lluna de Vilanova, amb Jordi Morera

El forner explica com preparar una coca en forma de lluna amb avellanes de les cooperatives catalanes

2 min
Coca de brioix en forma de lluna de Vilanova

El forner Jordi Morera, de l'Espiga d'Or de Vilanova i la Geltrú, elabora la Lluna de Festa Major, una coca en forma de lluna, amb crema pastissera o bé amb xocolata, i acabada amb avellanes. El forner és autor de llibres sobre el pa, com Panadero por un día (Espasa)

El forner Jordi Morera

Ingredients per a 2 llunes

PER AL MACERAT (PAS OPCIONAL)

  • 100 g llet
  • 1/2 llimona i 1/2 taronja ratllades
  • 5 g d’espècies al gust (canyella, anís, coriandre)
  • Escalfeu els ingredients uns segons sense que bulli. Refredeu-ho a la nevera.

PER AL PASTAT

  • 75 g sucre morè
  • 2 ous mitjans
  • 100 g d'aigua freda
  • Macerat de llet, cítrics i espècies (del primer pas) 
  • En un bol barregeu-ho uns segons fins que el sucre es fongui.
  • 500 g de farina (de mitja força)
  • Barregeu-hi la farina fins que estigui integrada.
  • Tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar durant trenta minuts.
  • 15 g de llevat fresc
  • 100 massa mare integral (opcional; si en feu servir, reduïu la quantitat de llevat a 10 g)
  • 12 g sal
  • 125 g de mantega a temperatura ambient (no desfeta)
  • Barregeu la massa anterior amb aquests ingredients nous. 
  • Remeneu-ho bé un parell de minuts fins que noteu que la massa ja té consistència i no s’enganxa tant a les mans.
  • Tapeu amb un paper film i deixeu-ho reposar 1 hora a temperatura ambient en el mateix bol. Després poseu-ho a la nevera fins l’endemà.
  • L'endemà traieu la massa de la nevera, i dividiu-la per la meitat. Doneu forma de bola a cada peça. Deixeu-les reposar trenta minuts més a la nevera, tapades.
  • Amb l’ajuda d’un corró de cuina, estireu-les i doneu-hi forma de lluna.
  • Tapades, deixeu-les fermentar en un lloc càlid durant dues hores.
  • Passat el temps, hauran augmentat gairebé el doble de volum. Pinteu-ne la superfície amb ou batut i decoreu-les amb xocolata mentre preescalfeu el forn.
  • Acabeu la coca amb avellanes trossejades, i un punt de sucre per damunt.
  • Coueu-les a 180º durant uns 14-15 minuts.

Bon profit!

stats