Laia Sanz: “Abans de ser parella vam ser amics molts anys”

Pilot

2 min
Laia Sanz i el seu company Jaume Betriu.

El 2014, amb 13 títols mundials al palmarès, la pilot Laia Sanz deixa el trial per centrar-se en l’enduro i el ral·li Dakar. S’obre un món ple de reptes nous, terrenys nous i… companys nous. Un d’ells és Jaume Betriu, que aviat serà nou vegades campió d’enduro a Espanya i dues vegades subcampió del món en categoria E3. 

El 2014, quan Sanz el coneix, tots dos corren al Mundial, ell a la categoria masculina i ella a la femenina. El primer record clar que la pilot té de Betriu correspon a un viatge a Finlàndia i Suècia. “Quan viatgem fora, els de casa sempre ens ajuntem a les autocaravanes dels uns o dels altres –explica Sanz–. Amb el Jaume de seguida hi va haver bon rotllo, recordo pensar que m’agradaven els seus valors i que era una bona persona”. 

Un hàbit important que tenen els pilots catalans, a banda de les barbacoes improvisades a la vora de les autocaravanes, és recórrer junts els circuits de les curses per memoritzar-ne el traçat. “Amb el Jaume vam passar moltes hores junts, comentàvem les traçades i ens ajudàvem a memoritzar-les. Jo era bastant nova en el món de l’enduro i ell em va ajudar molt”, assegura la pilot de Corbera, que afegeix: “Quan acabava el dia ens ajuntàvem els de les quatre o cinc autocaravanes catalanes. Cadascú portava alguna cosa de menjar i vèiem vídeos de motos a l’ordinador d’algú”.   

I així va ser com, a poc a poc, Sanz i Betriu es van anar coneixent. “Abans de ser parella vam ser amics molts anys”, revela la pilot, que fins al 2017 no va començar una relació romàntica amb el pilot de la Seu d’Urgell. “Un dia, després de tantes hores junts, ens vam adonar que ens agradàvem i vam començar a sortir”. Assegura que sempre s’han entès molt bé, malgrat tenir caràcters molt diferents. “Ell és molt més tranquil. Jo soc més nerviosa i impacient. Ens complementem bé, perquè si els dos fóssim com jo no ens aguantaríem”, fa broma la pilot.

El que els manté molt units, diu, és compartir les mateixes passions, també durant el seu temps lliure. “Si fem una sortida amb la moto, els dos anem amb la moto, si fem una sortida amb la bici, els dos anem amb la bici”. Junts gaudeixen de tot tipus d’esports: esquí, caminades llargues per la muntanya… això últim amb la companyia de les seves dues gosses, la Cas i la Mina. “Trobo que ha de ser difícil quan a la teva parella no li agrada cap dels teus hobbies”, reflexiona Sanz, que conclou: “Probablement hi ha parelles per a qui el secret de la relació sigui no compartir massa. El nostre és compartir molt”.

stats