Ara Estiu 15/08/2021

Noemí Casquet, escriptora i periodista: “Els meus gats formen part del meu ‘pack’ de bruixa”

SELENA SORO
2 min
Noemí Casquet, escriptora i periodista “Els meus gats formen part del meu ‘pack’ de bruixa”

“Mala dona, mare gatuna, bruixa”. Aquestes són algunes de les paraules amb què es defineix Noemí Casquet. Amb dos milions de seguidors a Instagram, la periodista i escriptora fa difusió sobre temes de sexualitat i alliberament. Sovint, entre els vídeos de joguines eròtiques i habilitats sexuals s’hi colen els seus dos gats, la Shakti i el Shiva, noms hinduistes per a l’energia femenina i masculina, respectivament. Els dos gats, diu Casquet, formen part del seu “pack de bruixa”.

Quan tenia uns 7 o 8 anys, explica, la van portar a una fira d’animals exòtics a Sabadell. “No sé per quin motiu hi havia un gat negre en una gàbia. Tota la vida havia sentit a parlar de les supersticions amb els gats negres, però quan ens vam mirar als ulls… no ho sé, vaig sentir alguna cosa i vaig decidir que un dia tindria un gat negre”.

Així que, després de molts anys de conviure amb gossos, Casquet finalment va adoptar el Shiva, déu del desordre. L’any passat, a la família gatuna s’hi va afegir la Shakti, “una siamesa adorable i una mica guerxa”.

“Els gats són éssers increïbles, i els meus tenen una gatonalitat molt marcada”, explica la periodista. “El Shiva -el gat negre- té molta energia masculina, és molt solemne, carinyós i intuïtiu. Si et veu malament de seguida ve amb tu. Té un halo de déu, i de vegades crec que en una altra vida va ser humà i que m’entén més del que jo l’entendré mai a ell”. La Shakti, diu, és molt més gata. “Crec que va ser una gata a qui van maltractar perquè no sap rebre bé l’amor, però és molt juganera”. Tots dos animals, diu, formen part de l’oasi que és casa seva. “Casa meva per a mi és un temple on hi ha pau i equilibri. Crec que es nota quan hi entres, i amb els meus gats igual, són equilibrats, carinyosos i molt tranquils”.

Dels seus gats Casquet n’ha après moltes coses, com ara a meravellar-se de coses en què normalment no es fixaria, gràcies a l’hàbit misteriós que tenen de quedar-se contemplant el no-res. “També valoro molt aquesta manera que tenen de disfrutar del moment. De vegades estem tots tres estirats tan sols mirant el sostre, relaxats. M’han ensenyat a descansar i m’han mostrat el dolç plaer de no fer res”, assegura, i afegeix: “Massa sovint vivim a contrarellotge i no ens adonem del món meravellós que ens envolta. Aturar-se un moment ens permet sentir-nos part del tot i veure que en realitat estem tots connectats”. Paraula de bruixa.

stats