Ara Estiu 22/08/2021

Tomàquets naturals i semisecs amb cogombre, meló i fonoll amb Àlex Carrera i Cristina Feliu

El cuiner del restaurant L'Aliança d'Anglès explica com preparar una amanida refrescant

2 min
Amanida de tomàquets xerri amb boles de meló

El cuiner del restaurant L'Aliança d'Anglès, Àlex Carrera, juntament amb la cap de sala, Cristina Feliu, ensenyen a preparar l'amanida a casa.

El cuiner Àlex Carrera i la cap de sala Cristina Feliu.

Ingredients per a 4 persones

Per al tomàquet xerri

  • 20 tomàquets xerri
  • 1 g de sal
  • 0,4 g de sucre
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní
  • Fulles d’alfàbrega
  • Oli d’oliva verge extra
  • Feu una incisió petita als tomàquets. Escaldeu-los uns segons en una olla amb aigua bullent.
  • Refredeu-los i tot seguit peleu-los.
  • Reserveu-ne 10 per al final de la recepta.
  • Ajunteu els 10 tomàquets restants amb la sal, el sucre, la farigola i el romaní. Deshidrateu-los, aquests últims, al forn durant una hora a 90°.
  • Retireu-los i reserveu-los submergits en oli d’oliva verge extra amb l’alfàbrega fresca.

Per a les làmines de cogombre en vinagre

  • 100 g d’aigua
  • 30 g de sucre
  • 25 g de vinagre de poma
  • 1 cogombre
  • Barregeu l’aigua amb el sucre, i feu-ho bullir. Refredeu-ho i afegiu-hi el vinagre de poma. Talleu el cogombre en làmines. Reserveu-lo dues hores en la barreja de vinagre.

Per a l’aigua de pell de cogombre

Amb les restes de pell de cogombre, feu-ne un liquat i saleu-les al vostre gust.

Per a les boles de meló

  • 1 meló
  • Amb una cullera de fer boles, feu pilotetes de meló. Reserveu-les.

Per al gel de fonoll

  • 30 g de fonoll fresc
  • 300 g d’aigua
  • 4 g d’agar-agar
  • Poseu en una cassola aigua a bullir. Escaldeu-hi el fonoll durant 10 segons. Refredeu-lo en aigua i gel.
  • Tot seguit, barregeu el fonoll escaldat i fred amb 300 g d’aigua mineral, tritureu-ho i coleu-ho.
  • Porteu-ho a ebullició amb l’agar-agar i gelifiqueu-ho a la nevera. Finalment, tritureu-ho, coleu-ho i reserveu-ho en una mànega pastissera.

Per al muntatge final

  • Cristalls de sal
  • Finalment, al plat, col·loqueu els tomàquets xerri naturals i els semisecs, i saleu-los amb cristalls de sal. Al costat, les làmines de cogombre, l’aigua de cogombre, les boles de meló i el gel de fonoll.

Bon profit!

 

stats