“Visc amb un home i estic promesa amb una dona”

Noemí Casquet, periodista i escriptora

2 min
Noemí Casquet té dos amors.

La periodista Noemí Casquet, escriptora supervendes de novel·les eròtiques, viu amb un home i està promesa amb una dona. “Concebo l’amor d’una forma no limitant, lliure i oberta. Quan una persona és molt important per a mi no vull que limiti la seva experiència només perquè m’hagi conegut a mi. Per a mi l’amor suma, no resta, no vull limitar ni vull que em limitin”, explica, i afegeix: “No crec que hi hagi una forma d’estimar millor que una altra, però la meva és aquesta”. 

I a qui estima, Noemí Casquet? A la seva promesa, la V., la va conèixer el 2018. “Jo acabava d’arribar a Madrid i estava seca de diners. Seguia parlant de sexe i seguia buscant-me la vida, em quedava sense pis i havia de trobar una habitació”, explica. A qui va trobar va ser a la V. “Vam viure un temps juntes i, quan finalment em vaig mudar, ens vam prometre que mantindríem l’amistat perquè havíem connectat molt”. 

L’amistat no només es va mantenir sinó que es va transformar en una relació romàntica. “El desembre del 2020, al voltant del seu aniversari, li vaig demanar que es casés amb mi. Va ser preciós”, relata Casquet. La relació que tenen és romàntica, no sexual, i això fa que sovint s’hagin trobat amb incomprensió. “Ens pregunten quina diferència hi ha entre el que tenim nosaltres i una amistat. Doncs bé, jo n’estic enamorada. Igual que hi ha relacions sexuals sense romanticisme, també hi pot haver relacions romàntiques sense relacions sexuals. Hauríem de deixar d’utilitzar el sexe com a termòmetre de les relacions”, reivindica l’escriptora.  

Al seu company de vida, l’humorista David Pareja, el va conèixer el 2021 a la Sala Corazón de Madrid, on havia anat amb la V. i una amiga. “A mi em sonava d’haver-lo vist a les xarxes, però veure’l davant meu va ser diferent. No sé què vaig sentir, va ser com una mena d’esclat dins meu. Recordo passar de llarg i pensar: què coi acaba de passar?” La següent vegada que van coincidir, també a la Sala Corazón, Casquet va dir a la seva amiga: “Vaig a totes”, i va començar a parlar amb Pareja. Des d’aleshores van compartir "moltes festes a casa, petons i més endavant molt de sexe”. “Tots dos sortíem d’altres relacions i estàvem amb por. Ha sigut un procés molt lent i molt bonic: ens hem enamorat quan ja ens hem conegut”, diu l’escriptora, que afegeix: “De fet, ell es va enamorar de mi en el pitjor moment de la meva vida. Hi pot haver un amor més bonic?”  

Tant Pareja com la V. són dues persones a qui Casquet estima profundament. “Hem anat de vacances els tres junts. És bonic quan l’amor no entra en competència, és bonic quan l’amor es multiplica”, celebra.

stats