BarcelonaPequín, la capital de la Xina, s'ha convertit en la primera ciutat que és seu d'uns Jocs d'Estiu i uns d'Hivern. La cerimònia per inaugurar la cita d'aquest 2022 ha estat dirigida pel cineasta Zhang Yimou, que ha unit tradició i modernitat. Ha sigut una cerimònia carregada de significat polític, perquè molts dirigents polítics hi han fet boicot, i el president xinès Xi Jinping ha aplaudit la delegació de Hong Kong, territori que competeix de manera independent just quan el govern xinès retalla les seves llibertats.

L'espectacle inaugural, dividit en 15 segments que han inclòs la desfilada de les delegacions nacionals i l'encesa de la flama olímpica, s'ha posat en marxa amb un compte enrere de dos minuts i un espectacle de focs artificials, una al·legoria del començament de la primavera tal com marca el primer dia del calendari lunar xinès, que ha sigut aquesta setmana.

Vista general de l'estadi mentre s'encenen els focs artificials durant la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics d'Hivern de Pequín 2022 a l'Estadi Nacional de Pequín
La bandera xinesa enlairant-se durant la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics d'Hivern de Pequín 2022, a l'Estadi Nacional, conegut com el Niu dels Ocells, a Pequín.
La inauguració dels Jocs d'Hivern del 2022
Un homenatge a l'hoquei sobre gel
L'Estadi Nacional de Pequín, conegut popularment com el Niu