Arnold Schwarzenegger presenta al Teatre Victòria el seu certamen de fitness

L'esdeveniment té lloc a la Fira de Gran Via de Barcelona aquest cap de setmana

L'actor nord-americà Arnold Schwarzenegger ha presentat aquest divendres a la tarda al Teatre Victòria l'Arnold Classic Europe 2019, que enguany té lloc a Barcelona. Es tracta d'un esdeveniment multiesportiu que gira a l'entorn del fitness i que se celebra per novè any consecutiu. És la quarta vegada que s'organitza a Barcelona. Aquesta fira del fitness és la més multitudinària d'Europa, amb més de 60.000 assistents, cosa que la converteix en "l'espectacle multiesportiu més gran del món", tal com la presenten els seus organitzadors. Reuneix disciplines tan diverses com el 'powerlifting', l''strongman', l'halterofília, la capoeira, la cal·listènia... fins a un total de 50 disciplines. La d'Europa només és una de les franquícies d'Arnold Classic, que se celebra a diferents parts del món: Sud-àfrica (Johannesburg), Melbourne (Austràlia), EUA (Columbus) i el Brasil (Sao Paulo). Els organitzadors destaquen que al certamen hi ha persones provinents de 80 països i que, lluny del que podria semblar, aquest esdeveniment és tan masculí com femení. Els inscrits gairebé estan al 50% entre homes i dones.

Schwarzenegger, que ha explicat que va començar amb el fitness als 15 anys, ha dit que "tot" el que ha "fet en esport" li ha servit "posteriorment en la vida". Per això, diu, creu que amb aquesta sèrie de festivals de fitness arreu del món pot "ser inspirador per als altres, igual que altres ho van ser" per a ell. "Mai hauria estat un fanàtic dels esports si algú no m'hagués inspirat. Ara ha arribat el meu torn d'inspirar altres persones: fent documentals, escrivint llibres, fent seminaris...", ha explicat l'actor, de 72 anys, que va ser governador de Califòrnia als EUA del 2003 al 2011 per part del Partit Republicà. L'actor ha parlat molt bé de Barcelona, una ciutat que diu que li "encanta". "Sempre que hi vinc el que més m'agrada és caminar i mirar-me la ciutat mentre passejo. Gaudí hi va construir grans estructures i el seu estil es conegut arreu del món", ha explicat. "És molt especial, té un clima molt agradable, la gent és molt maca, teniu la Sagrada Família, la Catedral... És el lloc ideal per fer-hi una de les meves competicions", ironitzava.

La roda de premsa ha acabat amb un espectacle de màgia del Mago Pop, propietari del teatre on es feia. L'il·lusionista català li ha demanat que signés una plaqueta que posarà a un seient de platea perquè el seient porti el nom de Schwarzenegger i hi pugui anar "sempre que vulgui".

Més continguts de