Stella McCartney tanca el 2018 en números vermells

La firma va tenir beneficis de 10 milions el 2017 i pèrdues de 12 milions el 2018

La firma de moda Stella McCartney està en números vermell. La companyia que va fundar la filla del beatle Paul McCartney ha tancat l'exercici del 2018 amb unes pèrdues abans d'impostos de 12,7 milions d'euros, mentre que l'any anterior n'havia tingut 10,3 de beneficis, segons els comptes dipositats al Registre Mercantil recollits per uns quants mitjans britànics. Pel que fa a les vendes, se sap que almenys les online es van mantenir iguals que el 2017, al voltant dels 49.100.000 d'euros.

L'entrada en pèrdues de Stella McCartney s'explicaria per la sortida de la firma, fundada el 2001 després que McCartney es formés a Saint-Martins, del grup de luxe Kering. El març del 2018 la dissenyadora britànica va comprar a Kering la participació que tenia de l'empresa, que era del 50% del capital. De fet, la relació era aquesta des del mateix 2001, quan es va constituir la firma. Una vegada McCartney va trencar amb Kering, es va aliar directament amb la seva competència, el grup de luxe LVMH, que no obstant això no hi va entrar amb el potent 50% que hi tenia Kering.

Segons el Daily Mail, des de la firma justifiquen els números assegurant que es deuen a despeses de reorganització. Per exemple, parla d'un augment del personal, de nous sistemes informàtics i de l'obertura de la firma a Old Bond Street, al centre de Londres.

El + vist

El + comentat