Gent 11/03/2022

Alec Baldwin es nega a pagar una indemnització econòmica per l'accident mortal de 'Rust'

L'actor assegura que no té cap mena de responsabilitat en la mort de Halyna Hutchins

2 min
La família de Hutchins demanda Alec Baldwin

BarcelonaL'actor Alec Baldwin no està disposat a assumir cap responsabilitat financera per l'accident que va tenir lloc durant el rodatge de la pel·lícula Rust i que va acabar amb la vida de Halyna Hutchins. L'octubre de 2021, Baldwin, que era protagonista i productor de Rust, s'estava preparant per rodar una escena de la pel·lícula quan la pistola que havia d'utilitzar, en principi una rèplica, es va disparar. El tret accidental va matar la directora de fotografia i també va ferir Joel Souza, director de la cinta.

En una demanda d'arbitratge presentada contra la resta de productors de la pel·lícula, Baldwin assegura que el seu contracte el protegeix de qualsevol responsabilitat econòmica en el cas de la mort de Hutchins. En el text, presentat aquest divendres pels advocats de l'actor, s'assegura que Baldwin no és responsable de la mort de la directora de fotografia, ja que quan els especialistes li van entregar l'arma li van assegurar que no portava munició. A més, argumenta que ell no era el responsable de comprovar la seguretat de les armes al set de rodatge.

Arran de la mort de Hutchins es va fer públic que el rodatge havia tingut problemes de seguretat i que diversos membres de l'equip s'havien queixat de condicions laborals deficients degudes a problemes de pressupost. Baldwin assegura que en la seva faceta com a productor només tenia potestat en qüestions creatives, però no en altres, com ara contractacions o pressupostos. Els advocats detallen que l'actor havia de rebre un sou de 250.000 dòlars com a protagonista i productor, però que va retornar 100.000 dòlars com a part de la seva inversió en la pel·lícula.

En el text presentat pels advocats de Baldwin es posa èmfasi en la bona relació entre l'actor i el vidu de Hutchins. Tot i que és cert que en un principi hi havia bona relació, això va canviar després que l'actor concedís una entrevista a ABC News en què negava qualsevol mena de responsabilitat en la mort de la directora de fotografia. Arran de l'aparició televisiva, el marit de Hutchins va presentar una demanda contra Baldwin per homicidi imprudent i va participar en una entrevista al programa Today de la cadena NBC en la qual va explicar que se sentia molt molest per la no admissió de culpa per part de l'actor. "Em va enfadar molt veure'l parlar de la seva mort de forma tan pública i no acceptar cap mena de responsabilitat després d'haver descrit com la va matar", va explicar en l'entrevista.

stats