Gent 28/02/2022

Amanda Bynes, una altra 'celebrity' dels EUA que vol que deixar d'estar tutelada pels seus pares

Com va fer Britney Spears, l'actriu reclama poder ser autònoma legalment i financerament, cosa que per ara avalen els informes mèdics

2 min
L'actriu Amanda Bynes amb el seu promès

BarcelonaL'actriu nord-americana Amanda Bynes vol posar fi a la tutela que la justícia va concedir als seus pares fa nou anys, quan se'ls va traspassar el control legal i financer de la vida de la seva filla, que actualment té 35 anys. Segons ha revelat la revista People, l'exestrella del canal infantil i juvenil Nickelodeon va presentar la setmana passada una petició davant el Tribunal Superior de Ventura, a Califòrnia, per finalitzar la custòdia que li va imposar un jutge el 2013. La seva sol·licitud es revisarà al març. “L'Amanda vol acabar amb la seva tutela. Creu que la seva situació ha millorat i que la protecció del tribunal ja no és necessària”, explica David A. Esquibias, advocat de l'actriu, a la revista. Després de gairebé nou anys de tutela, Esquibias afirma que tant ell com els seus pares han notat un progrés “significatiu”, per la qual cosa estan d'acord amb finalitzar la supervisió.

Al mes de setembre es va presentar un informe sobre l'estat de salut de Bynes, que va ser aprovat per un tribunal de Califòrnia, i la pròxima actualització està prevista per al gener del 2023. L'advocat defensor, però, va informar que malgrat aquests terminis previstos, la tutela s'acabarà quan es consideri que és el més convenient per a Bynes, perquè la data en qüestió només fa referència a la revisió i no implica res pel que fa a la finalització de la custòdia. “Fa poc es va presentar un informe sobre el seu estat de salut i benestar que va ser aprovat pel tribunal. Segons la llei, el pròxim informe s'ha de presentar d'aquí dos anys. La tutela s'acabarà quan ja no sigui convenient per a l'Amanda”, relata el lletrat.

Amanda Bynes quan encara estava en actiu

“Lynn Bynes [mare de l'actriu] dona suport absolut a la petició de l'Amanda de posar fi a la tutela, i n'està molt orgullosa per la feina que ha fet per arribar fins aquí”, assegura Tamara Arminak, advocada dels pares de Bynes, a la mateixa revista. Esquibias, de fet, ja va dir l'abril passat que Bynes estava “molt bé”. “Viu al costat de la platja, va a l'escola i rep classes de meditació”. Bynes, que va ser una actriu infantil i juvenil molt destacada dels primers anys dos mil, va anunciar el seu compromís amb Paul Michael, un noi que va conèixer en un centre de rehabilitació el 2019. Estava destinada a ser una de les actrius més importants de la indústria, però va veure com la seva carrera descarrilava arran d'un trastorn bipolar, que la va portar a protagonitzar escàndols relacionats amb la seva vida personal, amb la policia i amb les drogues. El seu cas arriba després del polèmic aixecament de la tutela a Britney Spears, que va estar sotmesa il·legalment a aquesta custòdia, ja que la seva família, a diferència de la de Bynes, n'abusava econòmicament i no volia perdre el control del patrimoni de l'artista malgrat la seva millora.

stats