Una boda singular

El bisbe de Solsona es casa, ara per l’Església

Un permís del Papa ha permès a la parella complir el seu somni

À.G.
2 min
Xavier Novell i Silvia Caballol

BarcelonaEll, bisbe de Solsona. Ella, escriptora amb incursions en la literatura eròtica. Fa dos anys i mig la notícia d’aquesta singular relació va sacsejar el panorama català i van córrer rius de tinta. Les aigües baixen ja considerablement més manses i Sílvia Caballol ha explicat que, per fi, s’ha pogut casar amb la seva parella, Xavier Novell. I, a més, han pogut fer-ho per l’Església.

“Creia honest, després de tant de temps que ens acompanyeu, no ocultar-vos que el Xavier i jo, finalment, ens hem pogut casar per l’Església, gràcies a la misericòrdia del Sant Pare, que li ha concedit la secularització”, detallava l’escriptora, en un missatge que ha compartit a Instagram amb els seus seguidors. “He quedat admirada de la gran qualitat humana i espiritual del papa Francesc. Ha estat un camí llarg, però hem pogut regularitzar la nostra situació canònica: casar-nos com desitjàvem i poder tornar a rebre la comunió”. Segons l’escrit de Caballol, l’estatus dins de l’Església del seu ja marit és excepcional: “Ell continua sent bisbe, però sense poder exercir el ministeri”.

Els recent casats feliços en una altra fotografia d'Instagram
Una de les imatges publicades per Silvia Caballol

Diverses fotos de la celebració acompanyen l’escrit. Una d’elles mostra l’estampa icònica del nuvi carregant la núvia en braços, mentre li fa un petó. Caballol explica, també, per què ha decidit fer públic el seu canvi marital: “Molts hagueren preferit ocultar aquesta informació, però sempre he cregut que si hom està convençut d’allò que fa i sent, cal apostar per la naturalitat, la normalitat, la transparència, anar de cara, sense deixar marge a l’especulació i caminar sota la llum. La foscor no crec que sigui el que mereix el nostre amor, ni l’Església”. I, amb la mirada que dona la perspectiva, reflexiona sobre com va viure el terrabastall viscut en el moment de descobrir-se la relació: “Tampoc no crec que l’ocultació que va acompanyar la renúncia del meu marit ara fa dos anys i mig, fos per a res un encert”. I conclou: “Perdoneu-me tots aquells que penseu que hauria estat millor mantenir el secret, però no puc continuar obrant com no penso ni sento”. Novell va renunciar per sorpresa el 23 d’agost del 2021, per motius que no va explicar.

La parella té dues bessones, nascudes ara fa dos anys, i, de fet, havien formalitzat la seva unió a través d’un procediment civil l’any 2021 al jutjat de Pau de Súria. Caballol té tres fills més.

stats