L'advocat de Britney Spears renuncia a defensar-la després de ser acusat d'haver-se fet milionari amb el seu cas

Samuel Ingham ha exercit de lletrat de l'artista des del 2008, quan ella va començar a ser tutelada pel seu pare

2 min
Britney Spears reclama un judici públic contra el seu pare per la seva tutela legal

BarcelonaSamuel Ingham, l'advocat designat pel Tribunal de Los Angeles per representar els interessos de Britney Spears, ha sol·licitat aquest dimarts retirar-se de la polèmica tutela legal que controla la vida de l'artista des de fa 13 anys. Ingham ha exercit d'advocat de Spears des del 2008, malgrat que la seva tasca s'hagués posat en entredit, sobretot després que l'artista digués en la seva última declaració que mai va saber que tenia dret a demanar la finalització de la tutela i que no la deixava parlar en contra d'aquesta tutela. "He estat parlant amb ell unes tres vegades a la setmana. Hem creat una espècie de relació, però realment no he tingut l'oportunitat de triar personalment el meu propi advocat. I m'agradaria poder fer-ho", va dir Spears en la seva mediàtica declaració del 23 de juny.

Ara, la jutge que supervisa la tutela legal, Brenda Penny, haurà de nomenar un nou advocat o donar la possibilitat a Spears que el triï ella mateixa. No és l'única retirada de la tutela legal després del testimoni de l'artista, ja que el fons d'inversió que supervisava el patrimoni de Spears, Bessemer Trust, també ha demanat apartar-se de la tutela després d'afirmar que "respecta" els desitjos de la cantant. I Larry Rudolph, el representant artístic de Britney Spears des de fa vint anys, ha trencat el seu contracte amb la cantant al reconèixer que la voluntat de l'artista és retirar-se de la indústria de la música. "Aquesta tutela està pagant el sou de molta gent, n'estic farta" va ser un dels arguments amb què Spears va demanar la fi de la tutela.

Tot i la insistència de l'artista, el seu pare, Jamie Spears, no ha formalitzat mai la petició per posar fi a aquest mecanisme legal que controla la vida personal i les finances de la intèrpret de Toxic. Segons una exclusiva del diari The New York Times, el lletrat que ara es retirarà ha guanyat 2,5 milions d'euros al canvi actual, des del 2008, amb aquest cas. A més, fonts citades per la revista The New Yorker van denunciar que Ingham ha sigut més fidel als interessos del pare que a la mateixa cantant.

En l'actualitat, la tutela legal està dividida en dues parts: l'àmbit financer, controlat per Jamie Spears i la companyia Bessemer Trust, i l'aspecte personal, tutelat per una advocada anomenada Jodi Montgomery. La pròxima audiència se celebrarà el 14 de juliol sense la participació de l'artista.

stats