Gent 02/07/2021

El fons d'inversió que cogestiona el patrimoni de Britney Spears anuncia que se'n vol retirar

A més, legisladors nord-americans han invitat l'estrella del pop a testificar al Congrés perquè consideren que el sistema l'ha "maltractat""

3 min
Cartell exhibit en una manifestació per a la llibertat de Britney Spears sota el lema #freebritney

BarcelonaBessemer Trust, el fons d'inversió designat per fer-se càrrec del patrimoni de Britney Spears, va demanar aquest dijous a la Cort Superior de Los Angeles retirar-se de la tutela legal de l'artista després de conèixer l'oposició de la cantant a continuar amb el vincle. La petició arriba un dia després que la jutgessa Brenda Penny dictés que aquesta consultora havia de compartir el control de les finances de Britney Spears amb el seu pare, Jamie Spears, una decisió presa després d'una audiència celebrada el mes de novembre.

No obstant això, després de la declaració de la setmana passada en què la cantant es va oposar per primera vegada a aquesta figura legal que controla la seva vida des de fa 13 anys, la firma ha decidit sortir del procés. "Com a resultat del testimoni de la persona tutelada [Britney Spears] en l'audiència del 23 de juny, el sol·licitant s'ha adonat que la persona tutelada s'oposa a la continuació de la seva tutela i desitja acabar-la", va explicar la consultora en un document. Bessemer Trust va afirmar que "respecta" els desitjos expressats per la cantant.

En l'actualitat, la tutela legal està dividida en dues parts: l'àmbit financer, controlat per Jamie Spears i Bessemer Trust, i l'aspecte personal i mèdic, tutelat per l'advocada Jodi Montgomery. Si la jutgessa aprova la sol·licitud, no quedarà clar el futur de la tutela, ja que l'any passat l'artista va expressar la seva "forta oposició" al fet que el seu pare controlés les seves riqueses, motiu pel qual es va designar a una consultora. La fortuna de Spears està valorada en 60 milions de dòlars.

"Aquesta tutela està pagant el sou de molta gent. N'estic farta", va assegurar l'artista la setmana passada durant una declaració telefònica plena de declaracions tan polèmiques i preocupants com: "No soc feliç", "No puc dormir" i "Em vaig sentir drogada". Segons fonts citades per la CNN, l'advocat de l'artista, Samuel Ingham, estaria preparant una petició formal per posar fi al mecanisme legal que l'afecta.

El conflicte obert entre la cantant i el seu pare ha generat un moviment a les xarxes socials de suport a qui va ser una de les artistes nord-americanes més populars dels anys noranta i primers dos mil. Sota el lema #FreeBritney [Llibertat per a la Britney], la campanya de suport ha pres impuls aquest any després de l'estrena d'un documental del New York Times que repassa els aspectes més controvertits i aspres de la carrera de l'artista. Legisladors republicans i demòcrates han mostrat el seu interès per aquest cas que porta setmanes ocupant portades i titulars als mitjans de comunicació nord-americans.

Britney podria testificar al Congrés

Un grup de legisladors republicans dels EUA ha convidat la cantant Britney Spears a testificar davant el Congrés per explicar la batalla legal que lliura contra el seu pare per la tutela que des de fa tretze anys controla tots els aspectes de la seva vida. El legislador republicà Matt Gaetz va anunciar dijous en un comunicat que dimecres havia enviat una carta a Spears. "Heu sigut maltractada pel sistema legal nord-americà. Volem ajudar-vos. El Congrés dels EUA ha de sentir la vostra història, que pot ser que inspiri els dos partits a actuar", diu la missiva que signa Gaetz al costat dels polèmics legisladors Marjorie Taylor Greene, Andy Biggs i Burgess Owens.

Tots els signants són aliats de l'expresident Donald Trump (2017-2021) i pertanyen a l'ala més radical del Partit Republicà. Una d'elles, Taylor Greene, s'ha adherit obertament al moviment conspiratori QAnon, que va ser un dels que van impulsar l'assalt al Capitoli el 6 de gener. El cas de Spears ha provocat la simpatia dels republicans perquè, al seu parer, la tutela legal imposada sobre l'artista infringeix alguns dels principis bàsics més importants de la seva ideologia, com l'individualisme, la llibertat i la independència de l'estat. Aquestes idees queden plasmades en la carta, en la qual els legisladors consideren que Spears "no deu res a ningú" i mereix "una vida de llibertat i triar el seu propi camí".

Alguns demòcrates també han expressat la seva solidaritat amb la intèrpret de Toxic. Per exemple, dijous els senadors demòcrates Elizabeth Warren i Bob Casey van demanar al secretari de Salut, Xavier Becerra, i al fiscal general, Merrick Garland, més informació sobre la figura legal que permet que el pare de Spears i un fons d'inversió tinguin ple control sobre el patrimoni de l'artista, valorat en 60 milions de dòlars. La setmana passada, durant una audiència judicial, Spears va trencar el seu silenci i es va oposar per primera vegada a la tutela legal que controla la seva vida des del 2008.

stats