Britney Spears: "Soc aquí per desfer-me del meu pare i denunciar-lo per abús"

La Cort Superior de Los Angeles permet a la cantant tenir un nou advocat. Serà Mathew Rosengart, que assegura que es mourà "agressivament" per alliberar-la de la tutela del seu pare

3 min
Britney Spears en una de les habituals fotos al seu jardí que penja a Instagram

BarcelonaLa Cort Superior de Los Angeles ha permès a Britney Spears elegir el seu propi advocat, un canvi substancial en la tutela legal que controla la seva vida des de fa més de 13 anys i a la qual la cantant vol posar fi. A partir d'ara, Britney estarà representada per Mathew Rosengart, un advocat que ha portat casos de celebritats com Sean Penn i Steven Spielberg i que tindrà com a primer objectiu treure de la tutela Jamie Spears, pare de l'artista. "Ens mobilitzarem ràpidament i agressivament per a la seva retirada. La pregunta continua sent: per què [el pare de Britney] hi està involucrat? Hauria de dimitir voluntàriament perquè això és el que més li convé a la tutelada", va afirmar Rosengart a la sortida dels jutjats en declaracions recollides per la CNN.

El lletrat també va expressar la seva voluntat d'"analitzar de dalt a baix el que ha passat durant l'última dècada" i va donar suport a posar fi a la tutela en un futur pròxim. Des del 2008, Britney havia estat representada per Samuel Ingham, un lletrat designat per la Cort que recentment va sol·licitar retirar-se després que la seva tasca quedés en entredit quan la cantant va dir que mai la va deixar parlar en contra de la tutela i d'unes informacions del diari The New York Times que calculen que hauria guanyat més de 3 milions de dòlars amb aquest cas. La decisió, presa aquest dimecres per la jutgessa Brenda Penny, és un fort revés per al pare de la cantant i la cotutora Jodi Montgomery, els únics que encara estan involucrats en la tutela després que també hagi dimitit Bessemer Trust, el fons que supervisava el patrimoni de Britney, valorat en 60 milions.

A més, el fet que Britney pugui contractar el seu propi representant posa en dubte l'existència de la pròpia tutela legal, un mecanisme reservat per a persones greument incapacitades i que se suposa que no poden fer-se càrrec de si mateixes. Així, la decisió de la jutgessa estableix un precedent en el cas de Britney, que podria traslladar-se a la resta del sistema que empara aquest mecanisme legal, en plena controvèrsia gràcies a la notorietat de la cantant.

Britney creu que volien convèncer-la que "estava boja"

La cantant ha tornat a intervenir per telèfon aquest dimecres –durant la matinada d'aquí–, tot i que la seva aparició no estava en els plans de la vista. "Soc aquí per desfer-me del meu pare i denunciar-lo per abús", va afirmar. La intèrpret de Toxic ha qualificat els seus 13 anys privada de llibertat com una "absoluta crueltat" en què va arribar a pensar que volien matar-la i l'únic objectiu era fer-li sentir que "estava boja".

El pare de Britney es va fer càrrec de la seva vida personal i de les seves finances després d'una etapa de comportament erràtic que va ocupar titulars el 2008. Tot i que la mesura inicialment va ser de caràcter temporal, s'ha mantingut al llarg de 13 anys en què l'artista ha actuat, ha publicat discos i ha protagonitzat un espectacle milionari a Las Vegas entre el 2013 i el 2017, de vegades en contra de la seva voluntat.

La setmana passada, la mare de Britney, Lynne Spears, va sol·licitar que la seva filla pogués escollir un advocat: "Ara, i en els últims anys, la persona tutelada és capaç de tenir cura de si mateixa i, de fet, dins dels paràmetres de la tutela, ha guanyat literalment milions de dòlars com a celebritat internacional", ha argumentat. El seu comentari va arribar després d'unes declaracions de la germana, Jamie Lynne Spears, que va assegurar que ja havia recomanat que Britney contractés un altre advocat en converses privades. No obstant això, el seu pare, Jamie Spears (estan divorciats) no ha donat cap pas per apartar-se de la tutela ni per relaxar-ne algun dels aspectes.

Una protesta popular contra la tutela de Britney Spears

El moviment #freebritney surt al carrer

"Em semblen bé les declaracions de la mare i de la filla, però ja podrien haver parlat abans", explicava ahir a Efe Rafael, un dels centenars de manifestants que es va congregar a la porta dels jutjats de Los Angeles en protesta contra l'abusiva tutela de Britney Spears. El cas ha donat la volta al món després de la declaració de Britney del 23 de juny i aquest dimecres es van convocar manifestacions en ciutats com Nova York i Washington DC durant l'audiència. "És la meva primera vegada aquí, però després del que vaig sentir no hi podia faltar. Estic molt trista per tot el que ha viscut aquesta dona", va afirmar Suzane davant de la cort californiana.

Manifestació a favor de l'alliberament de Britney Spears en la qual un manifestant qualifica de "criminal" el pare de la cantant.
stats