Parelles

El casament de Martínez-Almeida i Teresa Urquijo ja té lloc i data

La parella passarà per l'altar el pròxim 6 d'abril

2 min
José Luís Martínez Almeida i Teresa Urquijo Moreno

BarcelonaVa ser a la corrida de toros organitzada per l'Associació de periodistes de Madrid quan José Luís Martínez-Almeida i Teresa Urquijo van decidir fer la seva primera aparició com a parella, fa tot just set mesos. De la imatge, d'un simbolisme premeditat, va néixer un gran fervor popular per la relació entre l'alcalde de Madrid i la Teresa Urquijo, que ha estat alimentat per la premsa més conservadora. Ara, en el camí de la parella per continuar fent passos per consolidar la seva relació, Almeida i Urquijo han anunciat la data i el lloc de la celebració del seu casament.

L'alcalde va esperar a tancar la campanya electoral i les eleccions, en què va aconseguir la majoria absoluta, per mostrar públicament la relació. El moment no va ser casual i el lloc, tampoc. Les primeres imatges que els mitjans van aconseguir treure de la parella va ser a Las Ventas, la plaça de braus on es posa punt final a la Feria de San Isidro, presidida pel rei Felip, amb qui Teresa Urquijo comparteix consanguinitat. Amb les imatges d'aquell dia l'alcalde de Madrid confirmava la seva primera relació pública, a l'edat de 47 anys. "Ser alcalde, ser solter i tal, ser el primer que hi ha a Madrid... Doncs, potser, pot cridar l'atenció. Jo crec que a la gent, veient el meu físic, li estranya que no lligui", va dir Almeida amb to irònic al programa de Pablo Motos fa dos anys.

Encara es coneixen pocs detalls de l'enllaç, però la presència dels llegats familiars està assegurada. Serà el dissabte 6 d'abril quan José Luís Martínez-Almeida i Teresa Urquijo, de 27 anys, faran el casament catòlic. La parella ha escollit una ubicació d'un gran valor sentimental: la finca El canto de la Cruz, situada als afores de la capital espanyola, al municipi de Colmenar Viejo. El terreny és propietat de l'àvia materna de la núvia, Teresa de Borbó-Dues Sicílies i Borbó-Parma, cosina de l'emèrit i germana d'Inès de Borbó-Dues Sicílies –duquessa de Siracusa– i l'infant Carles de Borbó-Dues Sicílies –anterior duc de Calàbria–.

Els convidats

L'enllaç s'espera que reuneixi algunes cares conegudes de la família reial. Sense anar més lluny, alguns dels convidats del casament dels pares de la núvia, Lucas Urquijo Fernández d'Araoz i Beatriz Moreno i de Borbó –que també va tenir lloc a la mateixa capella per on passarà la seva filla i l'alcalde– van ser la reina Sofia, Felip i les infantes Cristina i Elena. Paral·lelament, el germà petit de la núvia, Juan Urquijo, també guarda una relació propera amb la família reial més enllà de la familiar. L'any 2017 es va insinuar que estava sortint amb Victòria Frederica de Marichalar, encara que més tard es va desmentir la informació, i es va aclarir que només eren amics del col·legi britànic St. George de la Moraleja, on van estudiar plegats.

stats