Gent 10/09/2019

El marit de la conservadora Sarah Palin demana el divorci

Al·lega, després de 31 anys, "incompatibilitat de temperament" amb la fundadora del Tea Party

Ara
2 min
Sarah Palin dóna suport a Donald Trump. / Reuters

BarcelonaTodd Palin, el marit de l'excandidata republicana a la vicepresidència dels EUA i exgovernadora d'Alaska Sarah Palin, ha iniciat els tràmits del divorci, segons han informat aquest dilluns diversos mitjans nord-americans recollits per Efe. En un document presentat davant d'un tribunal d'Anchorage (Alaska), Todd Palin, de 55 anys, cita com a justificació per al divorci "tal incompatibilitat de temperament entre les parts que els resulta impossible viure junts com a marit i dona".

Todd Palin proposa a la seva encara dona compartir la custòdia del seu únic fill, menor d'edat (11 anys), així com una divisió equitativa dels béns i deutes maritals. Els Palin, parella des de l'institut, van contraure matrimoni el 1988, fa 31 anys, i tenen cinc fills en comú, dels quals quatre ja són majors d'edat. Sarah Palin, també de 55 anys, va assumir el 2006 el càrrec de primera governadora d'Alaska, lloc des del qual va aconseguir una ràpida popularitat a tots els EUA que la va portar el 2008 a convertir-se en candidata republicana a la Casa Blanca com a vicepresidenta de John McCain.

McCain i Palin van perdre les eleccions davant el demòcrata Barack Obama (2009-2017) i la llavors governadora va renunciar al seu càrrec a Alaska el 2009. Durant la campanya a la Casa Blanca, Palin va haver de fer front a l'embaràs de la seva filla Bristol, llavors adolescent. A més d'anunciar l'embaràs, Palin va dir que la seva filla i el seu nòvio, Levi Johnston, es casarien, tot i que la relació va acabar poc després de les eleccions.

Allunyada de la primera línia política, Palin va protagonitzar el 2010 el 'reality' 'Sarah Palin's Alaska'. També el 2010 va abraçar el sorgiment de l'ultraconservador Tea Party, a la convenció fundacional del qual va participar. Palin va donar suport a molts dels candidats del partit i es va convertir en una de les cares més populars del moviment conservador als EUA.

Todd Palin, per la seva banda, un pilot de motos de neu que ha treballat en els sectors del petroli i de la pesca, va mantenir un perfil baix durant la carrera política de la seva esposa, encara que el 2012 va participar al 'reality' de l'NBC 'Stars Earn Stripes'. A més de cinc fills, la parella té cinc nets: tres de la Bristol i dos del seu fill Track.

stats