Reialesa

Cristina i Urdangarin anuncien la seva separació després de les fotos de 'Lecturas'

La parella ha fet un comunicat pocs dies després que apareguessin unes imatges de l'exesportista acompanyat d'una altra dona

3 min
Iñaki Urdangarin, enxampat amb una altra dona per ‘Lecturas’

BarcelonaLa infanta Cristina i Iñaki Urdangarin han decidit "de comú acord interrompre la seva relació matrimonial", segons asseguren tots dos en un comunicat enviat a l'agència Efe, en el qual subratllen que el "compromís" amb els seus quatre fills "segueix intacte". L'anunci arriba pocs dies després que la revista Lecturas publiqués en portada una fotografia de l'exesportista acompanyat d'una altra dona –Ainhoa Armentia, companya de feina– en actitud amorosa a la platja de Bidarte, el poble d'Iparralde on la família de l'exjugador d'handbol acostuma a passar els estius.

"Tenint en compte que és una decisió d'àmbit privat, demanem el màxim respecte a tots els que ens envolten", diuen al text. Es tracta d'una comunicació breu, en la qual no aporten més detalls sobre la separació. Els exducs de Palma es van casar el 4 d'octubre del 1997 a la catedral de Barcelona, en un enllaç que es va vendre com un conte de fades que acabava amb la unió de la infanta i un esportista d'èxit. En els últims anys, la parella ha passat moments delicats, sobretot arran de l'escàndol de corrupció protagonitzat per l'exjugador d'handbol. La implicació d'Urdangarin en el cas Nóos va fer que Cristina de Borbó passés pel banc dels acusats, tot i que en el seu cas sense conseqüències penals.

Durant el cap de setmana els reporters del programa de Telecinco Viva la vida van aconseguir parlar amb la mare d'Urdangarin. Com era comprensible, la dona no va voler atiar el foc. "Com deuen comprendre, no faré cap comentari", els va dir. Ara bé, quan li van demanar si ja coneixia l'amistat entre el seu fill i Armentia, va dir que sí, que n'estava al cas.

"Coses que passen"

Qui sí que va fer comentaris va ser el mateix Urdangarin, que l'endemà de la publicació de les fotografies a Lecturas va fer unes breus declaracions a la premsa que l'esperava a la porta del bufet Imaz& Asociados, on treballa com a consultor. L'exduc de Palma va assegurar que les imatges eren "una dificultat" que la família gestionaria "amb la màxima tranquil·litat i junts". Les paraules d'Urdangarin estaven en sintonia amb les d'un dels seus fills, Pablo, que el dia mateix de l'aparició de les fotos va declarar als mitjans de comunicació: "Tots estem tranquils i ens estimarem igual. Són coses que passen i de les quals parlarem entre nosaltres". L'aparent serenitat de la família feia preveure l'anunci de la separació.

El dia de la publicació de l'exclusiva de Lecturas, Pilar Eyre, una de les periodistes de la revista, assegurava que tenien informacions que apuntaven que la parella estaria trencada des de fa dos anys.

Cristina i Urdangarin van poder ser vistos junts per últim cop a finals de l'any passat, a l'estació d'esquí de Baqueira, on van passar uns dies amb els seus fills, Juan (22 anys), Pablo (21), Miguel (19) i Irene (16). També se'ls va poder veure plegats assistint a un dels partits del Barça d'handbol, equip on juga Pablo. Des que la revista Lecturas va publicar les imatges, la germana del rei no ha protagonitzat cap aparició pública. Cristina de Borbó manté la seva residència a Ginebra (Suïssa), des d'on treballa per a la Fundació La Caixa, mentre que Urdangarin està instal·lat a Vitòria, després d'una condemna de 5 anys i 10 mesos per corrupció en el cas Nóos, dels quals va complir-ne dos i mig abans de passar al règim obert.

Amb la ruptura dels exducs de Palma les dues filles del rei emèrit i la reina Sofia s'han separat. La germana gran de Cristina, Elena, la primera en casar-se, es va separar l'any 2007 de Jaime de Marichalar. En aquell moment, la casa reial ho va anunciar com un "cessament temporal de la convivència". Tres anys després signaven el divorci. Dels tres fills de Joan Carles, doncs, només Felip continua casat.

stats