El ventilador
Gent 27/07/2019

David Méndez Alonso: “M’agraden els conceptes contradictoris”

És un home del Renaixement: il·lustrador i director d’Outsiders Division, dissenyador i director d’art. Pensador i home d’acció

2 min
David Méndez Alonso:
 “M’agraden els conceptes contradictoris”

BarcelonaGallec que viu a Barcelona. David Méndez Alonso és un home del Renaixement: il·lustrador i director d’Outsiders Division, dissenyador i director d’art. Pensador i home d’acció. Ell té el seu propi univers, ple de colors, formes i materials i on tot pot ser un llenç per plasmar les seves idees (roba, parets, cotxes, TOT).

1. La calor i la feina

Començo preguntant-li per l’estiu. M’explica que les seves vacances ideals són sense mòbil ni ordinador i com més lluny millor. Ho té claríssim. Què et suggereix un ventilador? Agost i dutxes. ¿I com l’hauria dissenyat el teu artista preferit? Tindria grans aspes grogues i formes figuratives. ¿Com refresques les teves idees? No hi ha una manera de fer-ho: van i venen quan volen. Què va primer, la inspiració o estar treballant? Les dues es necessiten mútuament per existir. I com treballes millor? Sempre amb música i amb la panxa plena. ¿Una rutina que estimuli la creativitat? Fomentar la curiositat. Totalment d’acord, sempre insaciable.

3. Outsiders Division

És la seva marca. I a The Creative Net en som molt fans. Per què aquest nom? Outsiders Division era un tag que pintava durant l’adolescència i que vaig recuperar per a un projecte de gorres. M’agraden els conceptes contradictoris, i vaig pensar que seria un bon nom. No s’equivoca. Per a tu, què va abans, la idea o el format? Depèn, a vegades el punt de partida és el material, un espai o una proposta molt concreta. El procés i el format també poden ser una idea en si mateixos, així que diria que és una combinació de tots dos. I ara, quin és el teu format preferit? M’agrada quan el format necessita diversos processos per estar complet. En el cas de la moda, quan necessita altres disciplines com la fotografia, el patronatge, la direcció artística o el màrqueting per fer una peça sencera. M’encanta fer col·leccions que impliquen molta gent. ¿I quin artista creus que encaixaria treballant a Outsiders Division? Qualsevol pintor expressionista abstracte.

2. Els inicis

El seu cervell va a dos mil per hora. Hiperactiu amb causa. Vull saber com va començar tot: quina va ser la teva primera feina creativa? Pintar un mural en una guarderia. I el teu últim projecte creatiu? Decorar la casa del Claudio, un ratolí que viu amb mi. Se m’acuden mil preguntes sobre el Claudio però abans vull saber: de quin projecte estàs més orgullós? Outsiders Division i l’Hotel Oasis.

4. Referents

Ho aprofito per preguntar-li quin artista recomanaria fins i tot al seu pitjor enemic. Morrisey. I a qui has copiat més idees? Més que copiar, m’interessen maneres de viure i entendre les coses. M’agrada el discurs de Joseph Beuys i Toni Miralda, les pel·lis de Kaurismäki i sobretot els outsiders que han configurat un món en què viuen per crear una millor versió de si mateixos. Un outsider atret per altres outsiders, doble salt mortal. Per acabar, què faries si un mecenes et donés un xec en blanc? Construir un castell de plàstic gegant. Amb el castell, el ratolí Claudio i Outsiders Division, el David podria construir tot un món únic, colorista i sorprenent. Com ho són totes les seves obres.

stats