'Friends'

Jennifer Aniston parla per primera vegada de la mort de Matthew Perry

La revista 'Variety' ha entrevistat les dues protagonistes de la sèrie 'The morning show' amb motiu de les nominacions de la sèrie als Globus d'Or

2 min
Jennifer Aniston amb Matthew Perry.

BarcelonaEl vincle entre Jennifer Aniston i Matthew Perry anava molt més enllà dels personatges de Rachel Green i de Chandler Bing, que durant 10 anys van assumir a la sèrie Friends. Després de saber-se la mort de l'actor a l'edat de 54 anys a finals d'octubre, els altres cinc protagonistes de la sitcom –Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc i la mateixa Jennifer Aniston– van emetre un comunicat conjunt per acomiadar-se de Perry. Però des de llavors cap dels integrants havia fet cap declaració fins aquest dilluns, quan la revista Variety ha publicat una entrevista amb Aniston per parlar de la sèrie The morning show i de la pèrdua d'un dels seus millors amics.

L'actriu nord-americana, també de 54 anys, ha ocupat la portada del número de desembre de Variety juntament amb la seva companya de sèrie, Reese Witherspoon. L'entrevista s'ha publicat el mateix dia que s'han conegut les nominacions als Globus d'Or, on The morning show opta al premi de millor sèrie dramàtica, i millor actor secundari per a Billy Crudup. Per bé que l'entrevista comença indagant entre les interioritats dels rodatges d'aquesta ficció estrenada el 2019, les preguntes de la periodista Emily Longeretta van acabar derivant sobre la pèrdua d'un dels millors amics d'Aniston.

"Jennifer, fa poc que has perdut un dels teus amics de Friends. Com voldries que el món recordés Matthew Perry?" Tan bon punt la periodista va acabar d'articular la pregunta, a Aniston li van començar a caure les llàgrimes i la seva companya Witherspoon va agafar-li la mà i no l'hi va deixar anar fins que va acabar l'entrevista. "Ell deia que volia ser recordat. Era feliç, estava sa, havia deixat de fumar i s'estava posant en forma", va respondre l'actriu, que va interpretar el paper de Rachel Green des de 1994 fins al 2004. Aniston agafa aire i reprèn la resposta reiterant que "voldria que la gent sabés que estava sa i el seu objectiu era estar millor. S'hi va esforçar molt".

L'historial de salut de Matthew era complicat per la severa addicció a l'alcohol i les drogues que arrossegava des d'abans d'iniciar el rodatge de Friends. Tot i passar per diferents centres de desintoxicació durant anys, el seu delicat estat de salut es va fer evident després de l'emissió l'any 2021 del capítol especial Friends: the reunion, on l'actor estava visiblement absent i amb poc diàleg amb els seus companys. "Aquell mateix matí ens vam escriure. Era tan divertit, en Matty... No estava patint, no estava lluitant, era feliç", ha dit Aniston en una reiteració més que havien quedat enrere els problemes que van marcar gran part de la vida del seu amic.

Tot i la lluita interna de Perry, l'actor va enregistrar 236 episodis de Friends i va guanyar-se l'estima "de molta gent, des dels companys de rodatge fins als periodistes", recorda l'entrevistadora. "Espero que pogués saber que l'estimàvem d'una manera que mai s'hagués pogut imaginar", va explicar Aniston. Per ella, aquells deu anys de rodatge i de compartir llargues hores amb els actors de la sèrie van ser com "ser a Alícia al País de les Meravelles". No només això, sinó que per a la Rachel de Friends, el seu amic Chandler va ser capaç de "crear un món de comèdia totalment diferent i extraordinari".

stats