Cinema

L'exmarit d'Amy Winehouse diu que es penedeix d'haver-la induït a consumir heroïna

Blake Fielder-Civil defensa, tanmateix, que en el seu matrimoni també hi va haver amor

3 min
Amy Winehouse

BarcelonaLa setmana passada es va estrenar al Regne Unit el biopic sobre Amy Winehouse i l'exmarit de la cantant, Blake Fielder-Civil, ha aprofitat per respondre a aquells amics i fans de la cantant que critiquen la cinta per donar una imatge massa positiva d'ell. En una entrevista a Good morning Britain, l'actor ha explicat que veure la pel·lícula –que mostra el seu matrimoni i també els problemes amb les drogues de tots dos– ha estat una experiència "surrealista" però també "terapèutica". "L'addicció era una part de la nostra relació, però no tota la relació. La nostra relació va començar com comencen totes les relacions", remarca. Tot i que assegura que hi va haver coses bones en el seu matrimoni, admet que es penedeix d'haver induït Winehouse a consumir drogues i, especialment, haver-la introduït en l'heroïna.

Quan el presentador del programa li pregunta a Fielder-Civil si alguna vegada pensa que podria haver fet alguna cosa per evitar la mort de Winehouse, l'actor respon positivament. "Evidentment. Moltes vegades. No parlo d'això gaire sovint, però durant molt de temps he intentat assumir la meva responsabilitat. És una creu que carrego", confessa l'actor, que assegura que durant anys ha suportat amenaces de mort i crítiques a través de les xarxes per part dels fans. Durant l'entrevista, l'exmarit de Winehouse explica que ara ja no consumeix drogues però que li ha costat molt de temps deixar enrere les addiccions.

Una de les persones que han estat més hostils amb l'exmarit de Winehouse ha sigut el pare de la cantant, Mitch Winehouse. Fielder-Civil assegura que la seva exdona sempre intentava posar pau quan hi havia un conflicte i que, per això, està convençut que voldria que ell i el seu exsogre reconduïssin la seva relació. "No és necessari que siguem millors amics, però sí que m'agradaria tenir una conversa amb ell", diu. "Espero que quan hagi vist la pel·lícula s'hagi adonat que hi havia un amor genuí entre l'Amy i jo, perquè realment jo estimava moltíssim l'Amy i l'Amy m'estimava a mi. I si pogués fer alguna cosa perquè ella tornés, ho faria, òbviament", argumenta.

La cantant de Back to black i Fielder-Civil es van casar a Miami el maig del 2007, poc temps després de començar a sortir. La seva relació va estar plena d'alts i baixos i pocs mesos després de casar-se van ser enxampats consumint heroïna. Temps després, ell va admetre haver donat a la cantant la seva primera dosi d'heroïna. El matrimoni va aguantar dos anys, durant els quals Fielder-Civil va passar un temps a la presó per la seva involucració en una baralla en un pub. El 2009, quan va sortir de la presó, va demanar el divorci a Winehouse. Dos anys més tard la cantant va ser trobada a casa seva morta a causa d'una intoxicació etílica. A la britànica se la considera part de l'infaust Club dels 27, format per cantants, músics i actors que van morir amb 27 anys, com ara Kurt Cobain, Janis Joplin o James Dean.

Tot i que només va publicar dos àlbums, Winehouse era respectada per la crítica musical i tota una icona popular i de moda. Per aquest motiu, la pel·lícula que explica la seva història, Back to black –com el disc que la va fer mundialment famosa–, ha generat molta expectació. L'encarregada de posar-se a la pell de la cantant de Rehab ha estat l'actriu Marisa Abela, que tot i la seva curta carrera –el seu treball més conegut és la sèrie Industry (HBO Max)– ha aconseguit un dels papers més cobejats de la indústria cinematogràfica anglesa.

stats