Música
Cultura 27/10/2011

La investigació sobre la mort d'Amy Winehouse conclou que la cantant no tenia intenció de suïcidar-se

La seva doctora ha explicat que Winehouse feia plans de futur i volia resoldre l'addicció a l'alcohol pel seu compte

Ara
2 min
Amy Winehouse en una actuació anterior / REUTERS

Amy Winehouse va refusar sotmetre's a teràpia per superar l'addicció amb l'alcohol, segons ha explicat la doctora de la cantant després que s'hagin fet públics els resultats de la investigació, que apunten que Winehouse va morir per una intoxicació etílica.

Christina Romete, doctora de la cantant durant quatre anys, ha afegit que Winehouse es mostrava optimista sobre el seu futur i que havia refusat la teràpia en nombroses ocasions per resoldre els problemes amb la beguda pel seu compte. "S'oposava a qualsevol tipus de teràpia... era una de les dones més intel·ligents que mai he conegut. Tenia molta determinació per fer les coses a la seva manera, fins i tot la teràpia. Era molt estricta amb això", recull la web Hollywood Reporter.

Sobre les especulacions sobre si Winehouse valorava el suïcidi, Romete respon que aquella tarda van xerrar sobre els plans de celebració del 28è aniversari de la cantant. "A banda de veure que havia tornat a començar a beure, no em va alertar res –afegia la doctora–. No vaig tenir la sensació que volgués suïcidar-se... parlava de plans de futur. Va dir: 'No he fet gaires coses de les que vull fer'. Mirava el futur amb optimisme".

Winehouse hauria alternat períodes de consum d'alcohol amb altres d'abstinència, però el dia de la seva mort es van trobar fins a tres ampolles de vodka al costat del cos de la cantant. Romete va visitar Winehouse la tarda del 22 de juliol i afirma que havia begut. "Estava tranquil·la i coherent. Anava contenta, per dir-ho d'alguna manera, però no va insultar i era capaç de mantenir una conversa sencera".

Els resultats de l'autòpsia han revelat que cantant va patir una "mort accidental": tenia 416 mil·ligrams d'alcohol a la sang, una quantitat elevada tenint en compte que Winehouse estava per sota del seu pes ideal i era molt fràgil. La família afirma que s'ha sentit "d'alguna manera alleujada" després de descobrir les causes de la seva mort.

stats