Hollywood

Així ha sigut l'emotiu homenatge dels actors a 'Friends' a Matthew Perry a les xarxes socials

Jennifer Aniston i la resta de companys de repartiment han recordat el seu amic

4 min
El Chandler i el Joey en una escena de la comèdia

BarcelonaDues setmanes després de la mort de Matthew Perry, els membres del repartiment de Friends han fet la primera publicació a les xarxes en record del seu amic i company. Ha iniciat l'homenatge Matt LeBlanc, que interpretava el Joey, el millor amic del Chandler, el personatge al qual precisament donava vida Perry. L'actor ha fet una publicació amb diverses imatges dels dos personatges i un emotiu missatge sobre l'intèrpret desaparegut.

"Em costa molt dir adeu. Honestament, els moments que vam passar junts són alguns dels millors de la meva vida. Va ser un honor compartir escenari amb tu i considerar-me el teu amic. Sempre somriuré quan pensi en tu i no t'oblidaré mai. Mai", diu Matt LeBlanc en el seu homenatge. L'actor acaba el missatge amb el toc d'humor que sempre defensava Perry, fins i tot en els moments més durs. "Entenc que et quedes els 20 dòlars que em devies", remata. A la comèdia, un dels gags habituals era els diners que el Joey, aspirant a actor i quasi sempre en situació econòmica precària, devia al Chandler, el seu company de pis amb una vida professional molt més estable.

Per acompanyar la publicació, LeBlanc ha triat la cançó The rainbow connection, versionada per Sarah McLahlan. És un tema originalment escrit per a la pel·lícula dels Muppets de Jim Henson de 1979 que va estar nominat als Oscars i que parla de trobar-se a un mateix i seguir els propis somnis.

Després de Matt LeBlanc ha estat Courteney Cox qui ha volgut tenir unes paraules per Perry. Ho ha fet publicant un vídeo d'una de les escenes més famoses que van compartir: el moment en què el públic de la sèrie descobria que la Monica i el Chandler havien passat la nit junts. Com recorda Cox en la seva publicació, en principi els dos personatges havien de tenir una història de només una nit però el fervor dels fans va fer que els guionistes decidissin allargar la trama i finalment la Monica i el Chandler s'acabaven casant i formant la seva família. "Dono les gràcies per cada moment que vaig compartir amb tu, Matty, i et trobo a faltar cada dia", comença el missatge de l'actriu. Cox explica que just abans de començar l'escena que ha compartit, Perry va xiuxiuejar-li una frase divertida perquè ella la digués. "Feia aquestes coses molt sovint. Era divertit i era bo", acaba Cox, que afegeix que hi ha milers de moments que va passar amb Perry que li agradaria poder compartir.

Jennifer Aniston també s’ha unit als seus companys en el record a Matthew Perry compartint una fotografia en blanc i negre de tots dos en què es pot veure a l’actor fent-la riure. “Durant les dues darreres setmanes he estat repassant els missatges de texts que ens enviàvem. He rigut i he plorat i he tornat a riure. Els guardaré per sempre més. En vaig trobar un que em va enviar fa poc sense cap motiu aparent. Ho explica tot”, repassa Aniston. L’actriu ha penjat una captura de pantalla del missatge de text al qual fa referència: s’hi pot veure la foto de tots i un missatge de Perry que diu “fer-te riure sempre em feia feliç. Sempre”.

Lisa Kudrow també ha penjat una foto dels inicis de Friends i ho ha acompanyat d'un missatge d'agraïment a Perry. "Gràcies per fer-me riure tan fort que els músculs em feien mal i em rodolaven llàgrimes per la cara cada dia. Gràcies per obrir el cor en una relació a sis que requeria compromís. I parlar molt. Gràcies per venir a treballar quan no estaves bé i, a sobre, ser brillant. Gràcies pels millors deu anys que una persona pot tenir. Gràcies per confiar en mi. Gràcies per tot el que he après de l'elegància i l'amor a través teu. Gràcies pel temps que he pogut tenir al teu costat, Matthew", diu el missatge de l'actriu que interpretava la Phoebe.

Per la seva banda, David Schwimmer ha penjat una foto de tots dos en els seus papers de Ross i Chandler de joves. “Matty, gràcies per deu anys increïbles de rialles i creativitat”, diu l’actor, que afegeix que la imatge és d’un dels seus moments favorits plegats. “Ara em fa riure i viure un dol al mateix temps”, remarca.

D'ençà que es va saber la mort de Perry, els seus companys de repartiment han volgut ser molt discrets amb el seu dol. De fet, els cinc altres actors de la comèdia –Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc i David Schwimmer– van esperar dos dies abans de fer un comunicat públic conjunt que estava marcat per la brevetat i pel desig exprés de tenir temps per processar la mort del seu company. "Estem completament destrossats per la pèrdua del Matthew. Érem més que simples companys de repartiment. Som una família", començava el text. "Hi ha molt més a dir, però ara mateix ens volem prendre el nostre temps per processar el dol i aquesta pèrdua immensa. Amb el temps direm més coses, com i quan puguem fer-ho", afegien.

Just aquesta setmana s'ha fet públic el certificat de defunció de Matthew Perry, que especifica que la causa de la mort segueix sent incerta i que les primeres proves de l'autòpsia no han estat concloents.

Una de les escenes més recordades de 'Friends'.
stats