Gent 30/03/2021

Ghislaine Maxwell, acusada de tràfic de menors per haver pagat a una nena de 14 anys perquè mantingués relacions amb Jeffrey Epstein

És el primer cop que la britànica, a la presó des del juliol del 2020, rep aquestes acusacions

2 min
El fiscal assenyala Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein durant una roda de premsa al juliol del 2020

La britànica Ghislaine Maxwell, el suposat braç dret del magnat financer Jeffrey Epstein, ha estat acusada per primera vegada de tràfic sexual de menors per la Fiscalia del districte sud de Nova York, que assegura que va convèncer una adolescent de 14 anys perquè mantingués relacions amb l'empresari i li va pagar per fer-ho. En l'acusació federal, presentada a Manhattan, s'apunta que en diverses ocasions compreses entre el 2001 i el 2004, la noia –la identitat de la qual no ha estat revelada– va fer massatges a Epstein a la seva residència de Palm Beach, Florida. Els massatges els hi feien fer despullada i la noia acabava mantenint relacions sexuals amb Epstein.

Es tracta de nous càrrecs que van més enllà dels que hi havia contra de Maxwell fins ara, en els quals s'acusava la britànica d'haver ajudat Epstein a reclutar nenes per acabar abusant-ne, però no incloïa les al·legacions de tràfic sexual. L'acusació assenyala que després que la noia li fes els massatges a Epstein, Maxwell o altres persones que treballaven per a ell li pagaven centenars de dòlars en efectiu, i a més l'animaven a reclutar altres noies per als massatges sexuals. La noia hauria presentat diverses adolescents a Epstein i Maxwell, que també van rebre pagaments de centenars de dòlars a canvi dels massatges i de tot el que implicaven. La nova acusació es produeix nou mesos després de l'arrest de Maxwell en una residència de New Hampshire, a l'estat de Nova York.

Maxwell és a la presó des del mes de juliol passat a l'espera que se celebri el seu judici, el 12 de juliol del 2021, després que la jutge de el cas, Alison Nathan, li denegués la llibertat sota fiança al·legant que té molts mitjans per fugir, ja que és filla de l'empresari editorial britànic Robert Maxwell i disposa de tres passaports. Epstein va ser detingut el juliol del 2019 i es va suïcidar a la cel·la de la presó de Manhattan on estava tancat l'agost d'aquell mateix any, just un mes després que se l'acusés formalment d'abusar i explotar desenes d'adolescents tant a la seva mansió de Manhattan (Nova York) com a la seva residència de Palm Beach (Florida) i a la seva propietat de les Illes Verges. Epstein tenia amics rics i poderosos arreu del món, algun dels quals també han sortit esquitxats per casos d'abús a menors. El cas més polèmic és el del príncep Andreu de York, fill de la reina Elisabet II.

stats