Compensació

Alec Baldwin arriba a un acord amb la família de la difunta Halyna Hutchins

La directora de fotografia, que era mare d'un nen, va morir arran d'un tret de l'actor durant el rodatge de 'Rust', film que ara es reprendrà

2 min
Alec Baldwin

BarcelonaAlec Baldwin i la família de Halyna Hutchins, la directora de fotografia que va morir fa un any durant el rodatge d'una pel·lícula per un tret accidental de l'actor, han arribat a un acord que permetrà que Rust, la cinta que llavors es va interrompre, continuï el rodatge i que la demanda en contra de Baldwin sigui retirada. A canvi, Matthew Hutchins, el vidu, serà productor executiu de la pel·lícula i rebrà una part dels guanys. "Ens complau anunciar avui la resolució del cas civil presentat en nom de la família de la directora de fotografia Halyna Hutchins", ha escrit Baldwin aquest dimecres a les xarxes socials. Al llarg d'aquest "difícil procés [...] tothom ha procurat fer el millor per al fill de la Halyna” i per això “donem les gràcies a tots els que han contribuït a la resolució d'aquesta tràgica i dolorosa situació”, afegeix l'actor.

La demanda, presentada al febrer a Santa Fe (Nou Mèxic, EUA) contra Baldwin i altres membres de l'equip del film, assenyalava nombroses violacions dels estàndards de la indústria. L'acord anunciat aquest dimecres, segons els advocats de l'actor, està subjecte a l'aprovació del tribunal que va acceptar la demanda. El rodatge de Rust es reprendrà amb tots els actors principals que hi havia en el càsting originari. Això serà el gener del 2023 i s'espera que el director de cinema Joel Souza, que també va resultar ferit al tiroteig, torni a la pel·lícula.

Encara que si s'aprovés aquest acord la denúncia civil quedaria tancada, s'ha de veure igualment si l'estat de Nou Mèxic presenta càrrecs. A hores d'ara, se sap que fa uns dies es va conèixer que havia aprovat una partida pressupostària de 317.000 dòlars perquè la Fiscalia pogués presentar càrrecs i portar a judici quatre implicats, entre els quals Baldwin. D'acord amb el diari Los Angeles Times, els diners servirien per cobrir tots els costos relatius al judici i designar una fiscal especial, Andrea Reeb, com a supervisora del cas.

El cas Rust se centra en el succés ocorregut en el rodatge d'aquesta pel·lícula el 21 d'octubre de 2021, quan la directora de fotografia Halyna Hutchins va morir arran del tret d'una arma que sostenia Baldwin durant un assaig. La família de Hutchins va denunciar Baldwin per homicidi imprudent, però la Fiscalia no ha presentat cap càrrec contra l'actor en aquest sentit. En una investigació paral·lela, a l'abril, les autoritats de Nou Mèxic van condemnar a una multa de 140.000 dòlars els productors del rodatge de Rust, entre els quals hi ha Baldwin, per no garantir els mínims protocols de seguretat.

stats