Conflicte

Arnold Schwarzenegger, retingut a la duana d'Alemanya (i l'han d'acompanyar a un caixer)

L'estrella de Hollywood es va oblidar de declarar un rellotge de luxe que portava a l'equipatge

2 min
Arnold Schwarzenegger.

BarcelonaL'actor i exgovernador de Califòrnia Arnold Schwarzenegger va ser retingut a la duana alemanya aquest dimecres per no haver declarat un rellotge de luxe que portava en el seu equipatge. El protagonista de Terminator, que va néixer a Àustria, va ser sotmès a un control rutinari per part dels funcionaris de duanes de l'aeroport de Munic després d'aterrar amb un vol procedent de Los Angeles. Segons informa el mitjà alemany Bild, quan els agents van detectar el rellotge que no havia estat declarat –i que té un valor de 26.000 euros– van retenir l'estrella de Hollywood a les dependències policials de l'aeroport.

Schwarzenegger portava en el seu equipatge un rellotge de la marca suïssa de luxe Audemars Piguet que va ser fet a mida per a ell i que és una rèplica d'un model icònic de la marca de fa 150 anys. La intenció de l'actor era subhastar l'accessori en un sopar previ a l'inici de la Cimera Mundial pel Clima que se celebra a Kitzbühel (Àustria) i donar els beneficis a iniciatives de defensa del medi ambient. En el seu pas per la duana es va oblidar de declarar el rellotge i, en conseqüència, es va obrir un procediment legal contra ell. "El rellotge hauria d'haver estat registrat perquè és una importació", ha explicat Thomas Meister, portaveu de l'oficina de duanes de Munic. Tot i que inicialment es va prendre l'interrogatori amb calma, l'actor va començar a perdre els nervis quan les preguntes dels agents van virar cap al terreny personal. Entre altres coses li van preguntar quants fills tenia, com es deia la seva parella o quants diners tenia al banc. Malgrat que Schwarzenegger va insistir que el rellotge seria subhastat per una bona causa, els funcionaris de duanes no en van fer cas.

L'heroi del cinema d'acció va ser multat a pagar el valor de la importació –26.000 euros–, una xifra a la qual es va sumar el valor impositiu de 4.000 euros i una sanció de 5.000 euros. En total, la duana alemanya reclamava a Schwarzenegger 35.000 euros, una suma que l'actor volia pagar amb la targeta de crèdit, cosa que els agents no li van permetre fer perquè el 50% dels drets de duanes s'han d'abonar en efectiu. Segons detalla Bild, per acabar amb el conflicte, un agent va acompanyar l'actor a un banc per treure diners. Finalment, després de gairebé tres hores retingut, Schwarzenegger va poder continuar el seu viatge.

stats